Трети триместър на бременността: мъчителното очакване

Трети триместър на бременността: мъчителното очакване

   Краят на бременността ви е близо и вече сте нетърпеливи да вземете бебето си на ръце и естествено  нервността при мисълта за раждане започва да се увеличава.
   И така, навлизате в третия триместър, изпълнени с енергия, но докато тялото ви продължава да расте и да се променя, може отново да започнете да се чувствате уморени и да изпитате нови болки. Има много неща, които можете да направите, за да поддържате положителните си емоции през този триместър, въпреки новите проблеми, които идват с него. Просто използвайте нашето ръководство по време на вълнуващата последна третина от вашата бременност, 29-40 седмици.

Вашето тяло

   Тъй като вече сте на финалната права, не забравяйте за правилното хранене и упражнения, така че бебето ви да   наддава на тегло колкото е необходимо , и за  да сте в най-добрата физическа форма за раждане.

Яжте често

   Трябва да качвате около килограм на седмица. Яжте редовно протеини и въглехидрати. През третия триместър ще почувствате ситост бързо, тъй като матката започва да притиска по-силно стомаха ви. Препоръчително е да ядете храна на шест до осем хранения на ден, вместо на три големи. Имайте предвид, че все пак ще трябва да приемате пренатални витамини с поне осем чаши вода на ден както и 1000 mg калций дневно.

Продължавайте  да се движите

   Ако не сте изложени на риск от преждевременно раждане, упражненията са безопасни през третия триместър на бременността. Но ако сте свикнали на умерено или ниско ниво на натоварване, обсъдете с вашия лекар дали да продължите с тях . Избягвайте вдигането на тежки тежести, тъй като те могат да увредят сухожилията и връзките. Независимо от вашата физическа подготовка, ако ви се завие свят от натоварване, откажете се от него и се занимавайте с йога или бързо ходене. Обърнете внимание на сигналите на тялото си. Те ще ви уведомят кога да спрете. Упражненията за гръб и корем са много важни, за да се подготвите за раждането и следродилния стрес, когато често ще трябва да вземете бебето си.

Отдих

   Постоянното усещане за дискомфорт и многократното ходене до тоалетна през нощта ви оставя изтощени. Използвайте възглавница докато спите, за да легнете в удобно положение както и  ограничите приема на течности и храна след 18 часа. За да се борите с умората през целия ден, правете петминутна почивка на всеки час, докато вършите каквато и да е работа. Седнете, отпуснете се, правете дълбоки дихателни упражнения или се разходете на чист въздух, за да се охладите.

Правете  секс

Сексът през третия триместър обикновено е безопасен в случаи че няма опасност от преждевременно раждане, но все още може да е "неудобен". Сега е чудесно време за вас и партньора ви да експериментирате с алтернативни пози .

Обратно броене

  • Седмица 30. Започнете да пазарувате консумативите, от които ще се нуждаете, в болницата (сутиени, нощница, бебешки дрехи, столче за кола) и у дома (памперси, кърпички и др.).
  • Седмица 32. Посещавайте курс на бременни. Заниманията трябва да приключват на 36 седмици.
  • Седмица 34. Помолете роднини да подарят вана  и други необходими неща за вашето дете. Тогава ще знаете предварително какво ще имате и ще можете да планирате покупките си, които няма да получите като подаръци.
  • Седмица 36. Опаковайте болничната си чанта (не забравяйте телефонния си указател). Бебето може да се роди три седмици преди графика, така че бъдете подготвени.
  • Седмица 37. Учебни материали за кърменето, начини за възстановяване на производството на мляко. Направете връзки с други млади майки, за да можете да се обадите на някого в точния момент.
  • Седмица 38. Време е да изберете болницата си. Решете кое семейство и приятели могат да ви посетят в болницата и у дома през първите няколко дни или седмици след раждането. Ако не го направите, добрите намерения могат да бъдат огромна тежест за вас. По-лесно е да се каже „Планирам по този начин“ предварително, отколкото да се отхвърлят оферти след това.
  • Седмица 39. Много жени работят до последната седмица преди раждането. Оставете бележка на семейството си, описвайки какво трябва да бъде с вас, ако се окаже, че ще бъдете откарани в болницата директно от работа.
Вашето състояние

   В един момент енергията и доброто настроение характерни за  втория триместър може да започнат да се изчерпват. Докато се подготвяте психически за раждане, може да се чувствате несигурни. Говорете с други жени, които могат да предложат истинска подкрепа по въпросите, които ви засягат. Не бива да гледайте филми на ужасите или да четете всяка книга за бременност подред. Вместо това намерете един автор, чиято философия ви е близка и се придържайте към нея.
   Умората, присъща на бременните жени и външния им вид, често потиска жените. За да избегнете дискомфорт с теглото си, първо поговорете с вашия лекар, че напълнявате и си напомнете, че това е необходимо за здравето на детето Ви. За да се почувствате малко по-добре, изберете дрехи, които се свободни по тялото ви, без никакви стеснения или събиране.
   Когато сте бременна, вие имате по-малък контрол върху тялото си и колкото повече се отказвате от всяка илюзия за контрол, толкова по-добре ще се чувствате. Прекарването на повече време с половинката може да ви помогне. В крайна сметка двойките често се сближават, когато усещат, че им остава много малко време да прекарат сами.
   Ако забележите, че партньорът ви се притеснява  по съвсем различен начин от вас, не се притеснявайте, защото това е естествено. Съпругът не може да прекарва толкова време с детето, колкото вие. Включвайте  го възможно най-много в подготовката за пристигането на детето вкъщи, ходете заедно да пазарувате, съветвайте се за покупките.

Детето расте

   Вашият лекар или акушерка ще иска да ви вижда на всеки две или три седмици, започвайки от около 28 седмици и след това всяка седмица от 38. На 36 или 37 седмици, вашият лекар ще Ви помоли да бъдете изследвани за стрептококи от група В, инфекция, която може да  доведе до менингит или отравяне на кръвта. По време на последните Ви посещения вашият лекар ще търси потенциални проблеми с Вас или Вашето бебе, включително прееклампсия (предизвикано от бременността високо кръвно налягане) и признаци, че може да раждате преждевременно. За щастие бебе, родено след 28 седмици, има отлични шансове за оцеляване.

Болести от 3 триместър

   Нарастващата ви матка може да причини задух. Кожата ви може да стане много чувствителна, скована и сърбяща, а краката ви ще започнат да се подуват. Също така има вероятност да се появят и други неприятни заболявания: натиск в пикочния мехур, хемороиди, разширени вени.

По-тежки симптоми

Обадете се на вашия лекар, ако имате вагинално кървене, силно главоболие, рязко увеличаване на отока, намалена подвижност на плода, изтичане на течност от влагалището, постоянна, силна коремна болка или ако имате повече от пет фалшиви контракции на час преди седмица 37 .



АВТОР: Галя




Няма коментари:

Етикети

"О" образни крака "Х" образни крака 20 килограма по малко 5 месеца 7 правила абсцес алергичен шок алергия алкохол алкохолик Амниотична течност амфетамини Анален секс Анафилаксия Анималотерапия Афти афтозен стоматит Бенка Болест на Бюргер болки в корема болки в стомаха бременност видове брадавици вирусен хепатит вредата от алкахола вредата от наркотиците вреди от тютюнопушенето вреди при обработка на храна вундеркинд възпаление на гениталиите при децата въображение въшки гинекомастия глухота говор големина на гърдите голяма нужда гонорея Господар и роб грип гъбички гърне Да намекнем на момче дафинов лист Деца Диария при новороденото диария. диета диетата дизентерия До 3 месец Душевна болка Еротичен масаж Женски бански-съвети жълтеница Жълтеница на новородено за детето за жената за здравето за секса за храната забременяване задъхване запек Затваряне на фонтанелата захранване здравето на косата зелено ако Зеленчуково пюре зеленчуци за децата зъбен камък Зъби зъбна плака изгаряне Измислено другарче измръзване изневяра изпражнения изхождане Имунизации при новородените Имунотерапия кавги какаво може новороденото Какво да ползва ме против горещините при бебето камедони караница между деца Китай Китайски магазин Китайски стоки кифоза Кога ще проговори детето Когато сме сами кокаин кокоши трън компреси крака краста кръводаряване Към 4 месец кърмачка лабиринтит Лазерно лечение лечение на брадавици личен напредък лично израстване логика лордоза Малка нужда маски маструбация Медикаменти при косопад мечти миризма много пот На 12-15 месеца На 5 месец На 6-7месеца На 9-11 месеца наркотици народно лечение несподелена любов новоредно Новородено обезводняване Облитериращ ендартериит облитериращ трамбангиит обработка на храна огън орален секс орална кандидоза оргазъм ориз отказване на цигари отражение върху зъбите отслабване очистване на червата папилом парене при уриниране плодове при децета плодовете и зеленчуците по подмишници подмладяване Ползата от млякото популярна психология портокалова кожа пот потене предпазване от потене прелюбодеяние при какви заболявания се използва медът приготвяне на храна приказки приложна психология принудата да се кръводарява приучване на детето проговаряне промените в организма промили проникване Против горещините пчелен мед първа помощ първа помощ при измръзване Пюре Пюре от картофи Пюрета за бебета от 5 месец разваляне на бюста рак на гърдата симптоми Рак(болест) свършване себорейни секе Секс сексуален акт сексуалните фантазии секцио семейни отношения семки силно изпотяване скандали в къщи сколиоза смучене на пръстите стах от тоалетна степени на измръзване страх от вода страх от тъмно суета сукане съвети съдове за бебета състав на млякото Таблица промили Тегло при жените телевизор температура на новородено торбички под очите Трансплантация на коса три години три месеца Трудно проговаряне туберкулоза ужилване урина ухапване от насекомо фактори за измръзване хероин Хиперхидроза холера храна хранене на новородено хранително отравяне цезарово сечение цистит често уриниране шест причини да му позвъните първа Шише към чаша DealExtreme Online от Китай sex TinyDeal