Как да научим детето да танцува?

 
Как да научим детето да танцува?

 Понякога, когато ни предложат да изпратим прекалено активно  дете в танцова група, ние казваме: „Ти пък , едва имаме време за уроците!“. После пък се чудим защо детето се върти на масата.
   За съжаление родителите обикновено не обръщат внимание на двигателното развитие на детето. За тях е по-важно то да знае буквите, математиката, да говори английски. Но какво да кажем за координацията на движенията? Минават няколко години и детето започва да има комплекси. Например, ако едно дете е с наднормено тегло  го дразнят останалите , или момиче с лице на кукла е прегърбено от дългото седене в училище. Да, и детето не се отличава с особена  грация когато се разхожда, чуди се къде да сложи ръцете си,  изпуска всичко или събаря неща. Родителите, които са заети с работа, изведнъж се хващат за главите, но само след като вече е  възникнал проблем. Тогава разбират че  детето освен интелектуално , е необходимо да се  научи и да се движи красиво.

Въведение

   От най-ранна възраст трябва да помогнете на детето да управлява тялото си. То трябва да се ​​научи да живее в движение, обяснете му  че всичко на земята е живо: дървета, облаци, птици, животни ... и че най-приятният, достъпен и безопасен вид обучение е танцът. Танцът е необходима част от цялостното развитие на момчетата и момичетата. Обучението по танци започва в ранна детска възраст и е от голяма полза за ума, духа и тялото през целия живот. В танците има много полезни неща. В крайна сметка танцът:
  • подобрява гъвкавостта, кръвообращението, тонуса на тялото и развитието на мускулите. Помага при формирането на правилна стойка, баланс и координация на движенията;
  • помага при ученето и разнообразява дейностите както по традиционни, така и по експериментални начини;
  • събужда у детето чувство към красотата, придава на движенията  ново значение за него;
  • подобрява разбирането за много явления от историческия, социалния и културния живот;
  • развива самоувереност и самочувствие;
  • помага да се научим на цивилизована комуникация, да уважаваме другите, техните различия.

Готови!

   Танците са полезни за всяка възраст. Още от 3-4 месеца можете да танцувате с детето с ръце различни популярни песни. Забавно и полезно както за детето, така и за родителя. В границите на разумното разбира се. Не се препоръчват танци веднага след сън, след хранене или в непозната среда с непознати, когато бебето се чувства несигурно.
   По време на танца детето може да се люлее, накланя, хвърля, да се въртите с него. Ако държите бебето с една ръка, размахайте го или го завъртете, разклатете дрънкалка, правете ритмични движения с кърпичка. Когато танцувате, опитайте да си тананикате песен - това помага да запазите ритъма и придава на забавлението някакъв смисъл. Радвайте се - заедно сте и се чувствате добре!

И, раз!

   Още на осем месеца детето се опитва да се движи в ритъма на музиката. Повишава се двигателната активност. След една година то ще се опита да танцува само. Не се ограничавайте със смях и аплодисменти. Присъедини се към него.
   Танцувайте заедно, покажете му  как да тропаа с крак. Поддържайки го с ръцете си, помогнете на вашата звездичка да „отскочи“, да ходи на място, да се люлее. Показвайте му  прости движения. Можете дори детето да ви научи как да танцувате и да копирате движенията му. Някои от движенията ще ви подскажат самите песни. Научете бебето си да танцува с партньор: танците с кукла или мека играчка са много по-интересни от танците сами. Хлапето се научава да се движи хармонично в пространството още по-бързо, ако танцува с приятели или роднини. Малките детски танцови упражнения са много полезни, но не трябва да надвишават 15-20 минути и да се провеждат преди лягане. След много забавление предлагайте на децата по-тихо занимание, иначе ви предстои  капризен рев от превъзбуда .
   За едно дете танцът е прекрасен начин да откривате, научавате и развивате естествените инстинкти за движение. Детето има възможност да изрази своите мисли и чувства чрез красив жест и да разбере мислите и чувствата на другите.

И, две!

   Вашето дете вече е на 3 години. Солидна възраст! Решили сте да изпратите детето  си на детска градина. Обикновено остава малко време за танци. Обърнете внимание на тези дейности. Уверете се, че танцовата програма съответства на физическото и психическото развитие на вашето дете и има образователна пристрастност и не се превръща в неконтролирано бягане из стаята. Задайте си следните въпроси, на които в идеалния случай трябва да отговорите с „да“ :
  • Имате ли възможност предварително да видите дейностите с другите деца? Харесват ли ви?
  • Имате ли впечатление, че възпитателят знае за физическото и емоционалното развитие на децата? Знае за техните нужди?
  • Ентусиазиран ли е учителят от работата им?
  • Взема ли предвид способностите и възможностите на всяко дете? Какви цели си поставя?
  • Разнообразява ли  занятията?
  • Имате ли впечатление, че учителят е добре подготвен?
Сега си отговорете на въпросите относно заниманията:
  • Съобразени ли са групите с възрастта и физическото състояние на детето? 
  • Прекалено дълги ли са заниманията ?
  • Дава ли учителят достатъчно време за да се изучат движенията или изисква да бъдат усвоени "в движение'?
  • Харесват ли децата заниманията?
  • Дрехите, изисквани от учителя, удобни ли са?
  • Също така проверете дали има място за преобличане, възможност за пиене на вода и отиване до тоалетната, място за почивка.
   С малките танцьори трябва да се общува изключително с обич и любов. Ако учителят се разхожда из залата с дървена линийка, повишава глас, изисква ясно изпълнение на всички движения, потърсете друг танцов клуб за вашето дете. Помислете какво ви е по-скъпо - собствените ви амбиции или весело, здраво дете, което обича да танцува.

И три!

   Не се тревожете, ако не знаете нищо за обучението по танци. Облегнете се на здравия си разум. Ясно е, че не можете да принудите тригодишно дете да влезе веднага в позиция и да направи всичко, както казва учителят. Младежите имат свой собствен свят, те не разбират защо трябва да вдигнат ръка или да върнат крака назад, ако изобщо не искат да правят това. Затова всяко упражнение за малки деца обикновено се превръща в игра. Например ходенето с високо вдигне на колената е начинът, по който вървят вълшебните коне. Тогава всички те се превръщат в катерици и се опитват да стигнат с пети до опашката. И т.н. Тъй като малките деца живеят в играта, за тях е по-лесно да възприемат задачите именно чрез приказни, игриви елементи.
   Не изисквайте още от първия ден от детето точността на изпълнението на това или онова движение. Първо, трябва хлапето да се влюби в хореографията и чак тогава ще започне горе-долу точно да прави дадените танцови движения. Това е играта, която помага за безболезнено отработване на техниката на движенията. Повтаряйте ги по игрив начин у дома, точно както повтаряте букви, цифри и цветовете. Само че не по реда на извършване през поредния скучен урок и не без задължение. Редувайте съсредоточени фокусирани седящи задачи с танцуващи минути, придавайте им истинска радост и свобода, като не забравяте правилните движения и не се разсейвате от телевизионните или домакинските задължения. Един час от вашето съсредоточено и доброжелателно внимание ще ви се отплати със забележителни резултати.

И, четири!

   Музикалните видеоклипове с участието на танцьори не са необичайни нещо по телевизионните канали. Вашето мъниче ще се радва да имитира лелите си в лъскави тоалети. Това обаче е нежива равнодушна картина. За да разбере детето по-добре какво е танцовото изкуство, не е лошо да го заведете на  балет или на представление. Особено ако в него участват ученици от хореографско училище. Децата скачат с удоволствие заедно с  артисти по време на изпълнения в паркове и по време на градски празници. Ярки костюми, забавна музика, вниманието на всички - как да не се увлечеш и да не искаш да станеш същият!
   Разучете кой са най-близките до вашия дом танцови клубове. Може би вие и вашето дете ще харесате танцов клуб, където можете да тренирате както вие така и  детето.
   Просто отделете време, за да вземете решението дали да създадете балетна звезда. Не е необходимо да подготвяте тригодишно дете с професионална хореография, да тренирате до изтощение, да го карате да повтаря едно и също упражнение сто пъти. Всичко зависи от наклонностите, способностите и уви- здравето. Талантливите деца вече са в състояние да изпълняват много сложни упражнения на четиригодишна възраст. Руската балерина Мая Плисецкая обаче пише в книгата си - "...деца, които от тригодишна възраст започват да се подготвят за професионална кариера, до тридесетгодишна възраст стават пенсионери с куп професионални заболявания."

Поклон

   Друг важен съвет за родителите. Никога не казвайте на дете: „Няма нужда да си  танцьор, ти нямаш способности, просто искам да се научиш да танцуваш и да се движиш правилно“. След подобни думи от близки детето наистина ще си помисли, че не е способно на нищо, и повярвайте ми то дори няма да иска да опита. В резултат на това детето никога няма да се научи да танцува и двигателното му развитие значително ще се забави. Но вашата похвала ще го вдъхнови за нови успехи. Всички танцувайте!



Няма коментари:

Етикети

"О" образни крака "Х" образни крака 20 килограма по малко 5 месеца 7 правила абсцес алергичен шок алергия алкохол алкохолик Амниотична течност амфетамини Анален секс Анафилаксия Анималотерапия Афти афтозен стоматит Бенка Болест на Бюргер болки в корема болки в стомаха бременност видове брадавици вирусен хепатит вредата от алкахола вредата от наркотиците вреди от тютюнопушенето вреди при обработка на храна вундеркинд възпаление на гениталиите при децата въображение въшки гинекомастия глухота говор големина на гърдите голяма нужда гонорея Господар и роб грип гъбички гърне Да намекнем на момче дафинов лист Деца Диария при новороденото диария. диета диетата дизентерия До 3 месец Душевна болка Еротичен масаж Женски бански-съвети жълтеница Жълтеница на новородено за детето за жената за здравето за секса за храната забременяване задъхване запек Затваряне на фонтанелата захранване здравето на косата зелено ако Зеленчуково пюре зеленчуци за децата зъбен камък Зъби зъбна плака изгаряне Измислено другарче измръзване изневяра изпражнения изхождане Имунизации при новородените Имунотерапия кавги какаво може новороденото Какво да ползва ме против горещините при бебето камедони караница между деца Китай Китайски магазин Китайски стоки кифоза Кога ще проговори детето Когато сме сами кокаин кокоши трън компреси крака краста кръводаряване Към 4 месец кърмачка лабиринтит Лазерно лечение лечение на брадавици личен напредък лично израстване логика лордоза Малка нужда маски маструбация Медикаменти при косопад мечти миризма много пот На 12-15 месеца На 5 месец На 6-7месеца На 9-11 месеца наркотици народно лечение несподелена любов новоредно Новородено обезводняване Облитериращ ендартериит облитериращ трамбангиит обработка на храна огън орален секс орална кандидоза оргазъм ориз отказване на цигари отражение върху зъбите отслабване очистване на червата папилом парене при уриниране плодове при децета плодовете и зеленчуците по подмишници подмладяване Ползата от млякото популярна психология портокалова кожа пот потене предпазване от потене прелюбодеяние при какви заболявания се използва медът приготвяне на храна приказки приложна психология принудата да се кръводарява приучване на детето проговаряне промените в организма промили проникване Против горещините пчелен мед първа помощ първа помощ при измръзване Пюре Пюре от картофи Пюрета за бебета от 5 месец разваляне на бюста рак на гърдата симптоми Рак(болест) свършване себорейни секе Секс сексуален акт сексуалните фантазии секцио семейни отношения семки силно изпотяване скандали в къщи сколиоза смучене на пръстите стах от тоалетна степени на измръзване страх от вода страх от тъмно суета сукане съвети съдове за бебета състав на млякото Таблица промили Тегло при жените телевизор температура на новородено торбички под очите Трансплантация на коса три години три месеца Трудно проговаряне туберкулоза ужилване урина ухапване от насекомо фактори за измръзване хероин Хиперхидроза холера храна хранене на новородено хранително отравяне цезарово сечение цистит често уриниране шест причини да му позвъните първа Шише към чаша DealExtreme Online от Китай sex TinyDeal