Причини за синдром на хроничната умора

   Заради напрегнатия  живот почти всички хора се сблъскват с умора и сънливост. Това състояние е почти невъзможно да се пребори. Изглежда, че науката непрекъснато се развива като улеснява живота, изобретява нови приспособления, превозни средства, лекарства , но човекът все още продължават да се върти като хамстер в колело.

   Като начало можем да кажем че  синдром на хроничната умора влияе на работоспособността. Хората отивайки на  работа, не могат бързо да преминават от задача към задача, замислят се за дълго, а и  мисленето въобще не им  върви. Основната причина за това състояние според  експертите е липсата на серотонин - известен още като хормон на радост. Но този хормон засяга и много други функции на организма, осигурявайки правилната му функционалност.
   Липсата на серотонин не е обвързана с имотното състояние . Може дори да се каже, че колкото по-голямо  е благосъстоянието на човека, толкова по-голяма е вероятността той да бъде засегнат от синдром на хроничната умора. В края на краищата, в преследването на пари богатите често не обръщат внимание на изискванията на техните тела,  напълно ги износват и убиват техния имунитет. От друга страна  хората, склонни към това заболяване понякога се опитват да се измъкнат чрез консумирането на сладки, кексове и сладкиши. Без съмнение, въглехидратите в някаква степен решават този проблем, но в бъдеще водят до  затлъстяване и  в резултат на това до още един куп болести.Причини за синдром на хроничната умора
   Постоянната надпревара с времето, натрупването на  физическа умора, липсата на достатъчно  почивка. Човек не си позволява да се отпусне,  постоянно мисли за работа. Емоционалната умора също се увеличава.  Тялото започва да изисква почивка ,  релаксация, но човек не спира ,а напротив увеличава своята активност. В резултат пълната десинхронизация в организма има катастрофални последици.

   Причината за синдрома на хроничната умора може да бъде и  в употребата на медицински препарати. Преди да използвате каквито и да е лекарства , винаги трябва внимателно да проучите приложените инструкции, и  не се колебайте да зададете въпроси на вашия лекар. Ако подозирате, че лошото ви състояние е свързано с хапчета, помолете вашия лекар да ви предпише други лекарства.

   Проблемът с хроничната умора може да е  свързан и  с щитовидната жлеза.  Налице е бързо намалява на теглото, цикълът при  жените се губи. Задължително е консултирането  с ендокринолог, за да се изясни диагнозата и да се предпише адекватно лечение.Симптоми на заболяването


   Да  се определи болестта е доста трудно. Много от симптоми могат да бъдат причинени от други заболявания, но  ако сте уморени от търсене на причини, обърнете внимание на следните неща:

  • Ниско кръвно;
  • Честа промяна в настроението и появата на психологически проблеми;
  •  Мускулна слабост, втрисане; 
  • Прекъсвания на съня; 
  • Подуване на лимфните възли в областта на шията или под мишниците.


   Основният симптом на синдрома на хроничната умора е продължителното усещане за преумора. За разлика от обикновената умора, тази  не минава след почивка и сън. За да се диагносицирате само че трябва да премахнете възможността за други заболявания, които могат да причинят същото състояние.

Лечение на синдрома на хроничната умора


   Нарушения от този тип са много трудни за диагностициране. Симптомите на соматични нарушения са много сходни. Дори след като човек  е преминал десетки изследвания, лекарят може да не предпише лечение за подобна невротична болест. 

   В началните етапи на развитие на синдрома на хроничната умора, все още се препоръчва да се лекува самостоятелно.

1. Първо, дайте си почивка събота и неделя. Не трябва да си създавате  допълнителна работа. Изключете мобилния телефон и отделете времето изцяло за себе си. Направете нещо , което правите с удоволствие - прочетете книга, излегнете се  или просто идете в парка.

2. Сънят трябва да е дълбок. Никаква  работа преди лягане. През нощта проветрявайте стаята, защото това допринася за бързото заспиване.

3. Намерете ново занимание по ваш вкус. Идеални са йога или други нетравматични и не много активни спортове. Те перфектно се справят с натрупаната физическа и емоционална умора.

4. Отиди до море. Разбира се,  няма време а  вероятно няма и  пари. Но вярвайте че си заслужава. Соленият въздух съдържа голямо количество отрицателни йони. Те действат върху тялото като антиоксиданти, почистват го, и го подмладяват. Дори  под негово влияние активно се произвежда серотонин. Чувството за щастие е основното лекарство.

5. Използвайте отвара от аптечна лайка. Сложете две чаени лъжички в чаша вряща вода, оставете да престои и използвайте по половин чаша два пъти на ден.

6. Редовно вземайте вана с етерични масла. Ароматерапията също показва добри резултати при лечението на синдрома на хроничната умора .

   В някои случаи лечението може да включва вземане на лекарства. Разбира се, таблетки за синдром на хроничната умора не съществуват но лекарят може да предпише витамини С и В за да се поддържа тялото в добра форма. Заедно с витамини, яжте плодове, зеленчуци, зърнени храни, повече риба, вместо мазнини. Това ще ви даде лекота, ще ви насити с витамини и минерали, което ще ви даде повече жизненост.АВТОР: Галя

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License