Настъпване на ранна менопауза

 
Настъпване на ранна менопауза
 Ако жена няма менструация в продължение на една година, това означава, че тя е в  менопауза. Това разбира се  означава само  край на детереодния периода, а  не  край на сексуалния живот. Обикновено при настъпването на менопаузата  за  жената няма друг дискомфорт, освен суха вагина.

Първи симптоми на ранна менопауза


   Първите предвестници на настъпващата менопауза са удължаващите се менструални периоди. След четиридесет години започва периодът на пременопаузата , когато прекъсването между менструацията става все по-продължително и продължителността им намалява. Това състояние продължава няколко години, докато менструацията изчезне напълно.

   За ранна менопауза или раннен климакс, се смята спирането на менструацията преди  четиридесет години,  но в последните години  това явление се случва при  все по-млади жени, и може да се случи дори  при тридесет  годишни. Ранната менопауза се характеризира с разреждане  на циклите  или дори пълното им изчезване  , сухота на влагалището, внезапни промени в настроението и т.н. горещи вълни. При първите симптоми жената трябва да се консултира с лекар. След прегледа, лекарят ще назначи: кръвен тест за определяне на нивото на хормоните, ултразвук, и в зависимост от резултатите   ще предпише лечение.

   Причините за ранната менопауза са различни. При някои, това е  в резултат на тютюнопушене, голям брой аборти, но може да бъде и в следствие от лечението на рак, свързано с използването на химиотерапия, лъчетерапия или хирургия (например отстраняване на яйчниците).

АВТОР: ГАЛЯ

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License