Полезни свойства на чаената гъба ( Комбуча )


Полезни свойства на   чаената гъба  Комбуча
  Още в началото да предупредим : ако страдате от киселини трябва да забравите за употребата на комбуча.
 Ако стомахът ви няма нищо против, чаената инфузия от гъбата може да бъде от полза за вас : 
  • Като местен антибиотик при изплакване на устата, гърлото, венците, сливиците; елиминиране на стоматит, фарингит; 
  • За нормализиране на кръвното и сърдечната дейност; 
  • При заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и жлъчния мехур; 
  • При инфекция на очите; 
  • За премахване на токсините от тялото; 
  • Подсилване на имунната система при различни заболявания; 
  • При възстановяване на полезната микрофлора след прием на антибиотици. 
   Гъбата сама по себе си е много силен лечебен агент. При разработването на този материал се натъкнах на мнение, в което се предполага, че поради зависимостта на гъбата от захар, употребата на чай по време на втората световна война е почти спряло . Не мога да се съглася с това. Кой знае с какво, смелостта на войниците е била хранена и затопляна? 
   Имаше описана история за завърнал се от фронта мъж , който от недохранва и злоупотреба с алкахол страдал много от корем. Съпругата му решила за го излекува именно с  камуча. Понеже времето било гладно, имало гъба в кладенец с чиста вода. И представете си, той се излекувал ! Доживял до дълбока старост като вече въобще не се съобразявал какво пиел. 
   Твърдението че гъбата се е срещала често в древен Китай и е масово използване също не е особено вярно - колко от бедни биха могли да добият захар, или в най-лошия случай - меласа? Разбира се, гъбата расте в застояла среда, в която водата е по-бавна. Ясно е, че някои въглехидрати са срещат там. Но кой знае, или може би, е нужно проучване дали подобна напитка ще е подходяща на диабетиците? За щастие живеем във времена на изобилие, което означава, че можем да не се чудим с какво да залеем комбуча.
 
Автор : ГАЛЯ

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License