Народна медицина при уремия

александрийски листа уремия
    Уремията е отравяне на организма с продукти на протеиновия метаболизъм, дължащо се на анормална бъбречна функция. 
   В процеса на болестта се появяват промени в неврохуморалната регулация. Уремия може да бъде остра и хронична. 
   Причина за уремията може да бъде бъбречна недостатъчност, преживяна травма ,шок , нарушение в кръвообращението, измръзване , изгаряне , отравяне

По отношение на лечението на уремия, традиционната медицина е в състояние да даде няколко практически препоръки, които ще помогнат много на пациентите. 
  1. Леката форма на уремия може да се третира с билки. Важен фактор в този случай е съзнанието на пациента. В лечебния план , трябва да се включат билки, които имат диуретичен ефект, облекчават възпаление, антисептици и антипиретици. Всички отвари трябва да се вземат само прясно приготвени. 
  2. Също така, при уремия в периода на обостряне, можете да се взема вана и дасе правят обливания. При изостряне на пациента трябва да се подготви гореща баня, температурата на водата в която бъде 42 градуса. На пациента трябва да се даде слабително физиологично средство или разтвор от александрийски листа и шушулки. 
  3. При уремия е много важно да се пие колкото е възможно повече течност: суроватка, вода, алкална минерална вода, студен чай. Поставете лед върху главата си и дори можете да го погълнете ако ви се гади, но само на много малки парченца.
  4. Друга рецепта за спешна помощ при уремията е увиването във влажен чаршаф. За да направите това, постелете топло одеяло върху леглото и разстелете леко мокрия чаршаф отгоре. Пациентът първо се увива с чаршафа , след това с одеяло. Най отгоре също може да бъде покрит с нещо топло. Не забравяйте да обвиете и краката добре. След като се затопли, човек може да заспи и да остане в „пашкула“ в продължение на няколко часа.При повторението на кризата метода може да се повтори. 
    Това са прости народни рецепти, които могат да бъдат полезни на пациенти с уремия.  

    Независимо от това, не е безопасно да се самолекувате- по-добре да се свържете с специалист , незабавно при първите симптоми. 


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License