Диетотерапия и компреси при кашлица


Компреси при кашлица    Компресът е едно от най  популярните средства в традиционната медицина. Но не забравяйте, че може да се използва само при липса на противопоказания, затова трябва задължително да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете да го използвате.

Диетотерапия и компреси при кашлица
   Дори и най-трудната за лечение суха, раздираща кашлица бързо се облекчава с помощта на такива компреси. Нашите баби още са знаели че най-добрият „пълнител“ за компрес е пюре от варени картофи. Картофите се охлаждат, поставя се на гърдите в плътно завързана марля и се оставя за през нощта. Само за две или три нощи кашлицата постепенно ще започне да става влажна, а храчките причинени от инфекцията, ще бъдат отхрачени и дихателните пътища ще се прочистят .


  Съществуват и други компреси, чиито ефект се базира на затопляне на гръдния кош: 
  • Ракия или спирт
  • мед 
  • репички  
  • лук 
  • мас

   При силна кашлица трябва да смесите равномерно свинска мас, мед и спирт, да сложите получения продукт на гърдите добре увит във вълнен парцал. Облечете се топло преди да си легнете . Кашличните престъпи се понижават значително.

Диетотерапия


   Лечението на кашлица може бързо да стане при промяна на менюто, което просто трябва да включва храна, която има благоприятен ефект върху възпалено, сухо и дразнещо гърло, което в много отношения предизвиква кашличния рефлекс по време на болестта. Затова в менюто по време на лечението на простудно или друго респираторно заболяване, лекарите препоръчват да се включват:
  • настъргана черна ряпа със заквасена сметана или зехтин;
  • овесена каша с мляко;
  •  картофено пюре с масло;
  •  горещ чай с мед и др
   По принцип менюто на пациента трябва да е леко, да съдържа постоянно ястия от зеленчуци и протеинови храни (говеждо, телешко, риба, яйца и др.), Много зеленчуци и плодове. Не бива да претоварвате тялото с тежки мазнини, пушени, пържени храни, защото за тяхната обработка са необходими много допълнителни сили. Ето защо болният често губи апетита си.

   По време на настинка или възпаление на дихателните пътища, придружено от кашлица трябва да пиете колкото е възможно по-алкална минерална вода, за да възстановите водно-алкалното равновесие в тялото. Също така, течността допринася храчките с инфекциозни агенти, натрупани в бронхите, да се втечняват и бързо да излизат.

Значението на народните средства за лечение на кашлица


   Важно е да се разбере, че лечението на определен тип кашлица не е лечение на болестта като цяло, а на нейния индивидуален симптом. Ето защо, лечението на кашлица бързо с народни лекарства при възрастен е възможно само с паралелен прием на лекарства, предписани на пациента от лекар. Те лекуват не само кашлицата, но и останалите патологични симптоми на определена болест.

  В комплексното лечение народните средства са допълнителни към основните медикаментозни лекарства. При суха кашлица е необходимо да се вземат отхачващи препарат, при мократа кашлица - които разтварят храчките , когато кашляте с гной - антибиотици и т.н.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License