Как бързо да премахнем алкохола от организма ?

Как бързо да премахнем алкохола от организма ?
Уикендът е времето да се отпуснете и да се оставите на всички „духовни“ импулси и често почивката не е пълна ако няма алкохол. Лошото е че след това се проявява страничния ефект известен на всички - махмурлука. Е, добре, но в днешно време почти всеки има кола и има ситуации, в които е спешно да отидеш някъде, да вземеш някой или да вземеш нещо. Разбира се не трябва да се употребява алкохол по време на шофиране , защото най малкото това може да доведе до големи глоби, а в лошия случай забавянето на реакциите може да доведе до инцидент. Но какво да се направи все па?

   Всеки лекар ще каже, че е почти невъзможно бързо отстраняване на алкохола от тялото, защото процесът отнема известно време. Средно при мъжете процентът на загуба в издишвания въздух е около 0,15 промила на час, при жените - 0,08-0,1 промила.

Начини за премахване на алкохола


   Основното отделяне в човешкото тяло се осъществява чрез бъбреците, белите дробове и черния дроб. Последния , отнема лъвския дял от алкохола, разлагайки го на ацеталдехид (подобно на оцетната киселина). Останалите 30% напускат тялото в чиста форма: с пот, през белите дробове, под формата на урина.

   Най-лесният начин за ускоряване на процеса на отделяне на алкохола е зареждането на бъбреците с вода. Това може да не е много приятно, тъй като ще трябва непрекъснато да пием вода, като по този начин създаваме натиск и измиваме телата си отвътре , причинявайки засилено уриниране. Експертите също препоръчват подсладен чай или осолена вода. При такова натоварване е възможно да има гадене, но при нашата задача това е само в плюс. Повръщането също така допринася за бързото отрезвяване, то дори трябва да бъде причинено изкуствено.

   В никакъв случай не използвайте:
  • Алкохолни напитки. Мнозина смятат, че те улесняват махмурлука , но в бъдеще те лесно може да доведат до зависимост.
  • Силен черен чай и кафе. В повечето случаи, кръвното налягане се увеличава след злоупотреба с алкохол. Такива напитки претоварват сърцето и само влошават състоянието. 
  • Силно газирана вода и напитки. Приемането им ще доведе до заболявания на стомаха и бъбреците.

   Между другото, салатите не случайно са толкова популярни в народната медицина. Те наистина може да помогнат за бързото отстраняване на алкохола. Солта, съдържаща се в тях, перфектно възстановява солевия баланс на тялото, изгубен с активното освобождаване на течности.

   За да се ускори процесът на премахване на алкохола чрез потта се препоръчва да се направят водни процедури чрез вани и сауни. Тук внимавайте – трябва да сте в отлично здраве за да сте сигурни че този метод ще допринесе за постигането на резултата. При пациенти с хипертония, както и при хора със слаби сърца са препоръчва само контрастен душ.

   Разходки на чист въздух. Ако трябва да работите, се препоръчва ходене. Ако сте у дома и не ходите никъде, отворете по-широко прозорците , а ако е и студено свежия въздух ще ви помогне да отворите белите дробове и да наситете тялото с чист кислород ( което понякога не е достатъчно в нашите апартаменти).

Сън


   Стопроцентовото народно лекарство, за да се отървем от неприятните ефекти на алкохола е разбира се съня. Нищо друго освен него няма да възстанови силата ви, и да ви направи с трезва глава. Събудихте се сутринта и се чувствате зле - тогава действайте така:

1. вземете топъл ,не горещ душ;

2. изпийте чаша чай (зелен или слаб черен);

3. изяжте дори насила, парче постно месо , черен хляб със сирене или пийте чаша бульон;

4. проветрете стаята и легнете за няколко часа.

   Гарантираме, че резултатът ще бъде поразителен - главата ще се проясни, трептенето ще изчезне.

   Също така е възможно в такива случаи да се използват различни лекарства, които се рекламират като незабавно премахващи последиците от злоупотребата. Въпреки това, всички тези "антимилиционери" се основават на обикновения аспирин и аналгин, ароматизирани са с ароматни съставки , за да убият миризмата. Те практически не носят реални ползи.

  Всички знаем  че главата не го боли само този  който не пие. Но без алкохол, понякога е доста скучно. Знайте вашата мярка! А в екстремни случаи, използвайте тези "тайни" за да си възвърнете свежестта и жизнеността.


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License