Първа среща


 Психолозите казват, че за разлика от мъжете, жените се тревожат много повече преди първа среща. Те внимателно оправят дрехите си  до най-дребните подробности прическата, грима, опитват се да намерят предварително най-подходящата тема за бъдещия разговор. С други думи, момичетата се готвят да се покажат в най добрата си светлина и се опитат да не разочароват с поведението си потенциалния си обожател по никакъв начин.

   Но има някои неща, които могат да накарат един мъж  да се замисли за целесъобразността да продължи по-нататъшната връзка с една жена или могат  да го отчуждят напълно още на първа среща. Познаването им няма да е излишно. Как да не разкарате мъжа  още на първа среща?

Правила


   1. Забавяне с  повече от 15 минути.
   Много отдавна са отминали дните, когато големите и романтични рицари бяха готови да чакат часовете за появата на дамата на сърцето им. Днес всеки съвременен млад човек има не търпящи отлагане   важни планове и дела, поне не би било съвсем учтиво да го накарате да ги промени. А и  това не отчита факта, че един млад мъж може да гледа на закъснението на едно момиче като на  презрение към него.

   2. Преходът на инициативата е в жената.
   Графикът на предстоящата среща обикновено се планира от мъжа. Така че позволете му да изпълни предварително планираните дейности, тъй като вашият спътник може да бъде много разстроен ако това което е приготвил за вас, се случи по съвсем различен начин. Не забравяйте искрено да благодарите на вашия кавалер за усилията, които показа в организирането на срещата. Мъжът, получил одобрение и благодарност на първата среща, евентуално би бил готов да ви покани на втора.

   3. Далечни планове за съвместно бъдеще. 
   На първата среща дискусиите за бъдещата сватба, семейство и деца са крайно нежелателни. Мъжът с някаква причина ще счита такива разговори за посегателство върху собствената си свобода.

   4. Много отпуснато поведение.
 Първата ви среща с млад мъж не е време за прекалено спокойно или предизвикателно, фриволно поведение. Много е вероятно вашата прекомерна спонтанност и откритост да го разочарова или да го накара да се замисли дълбоко. Не претоварвайте и събеседника си с подробна си биография и още повече с истории за други романтични връзки.

   5. Сковано или поведение изразяващо безразличие или  скучаене. 
   Опитайте се да се отпуснете по време на първата си среща и да се насладите на истинското удоволствие от очарователната комуникация с нов интересен събеседник. Бъдете внимателни и наистина слушайте какво ви казва, не забравяйте да участвате сами в диалога. За това  се и нарича диалог, защото и двамата трябва да говорите. Не бива  да се впускате дълбоко в банални теми като времето, задръстванията или следващото увеличение на цените на бензина. По-добре е да разберете от вашия събеседник за неговите литературни или музикални предпочитания. Много често интересите на дадено лице могат точно да го характеризират и разкрият що за  човек е.

Автор: ГАЛЯ

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License