Филмите като мотиватор за успеха

Филмите като мотиватор за успеха
    Понякога ръцете са толкова отпуснати , че не искат да правят нищо. Всичко започва да пада от тях и изглежда, че успехът никога няма да бъде постигнат.
   Състоянието на безнадеждност изобщо не е чуждо на човека. Това се случва с почти всички. Това става , защото човек няма достатъчно мотивация - моралното желание за действие.
   Понякога е важно човек да помисли дали наистина иска да постигне това, което си е замислил? Може би всъщност нямате нужда от нов дом или нямате нужда от този красив пръстен? Но нека не говорим за материалните неща. Те не са най важните в живота. Като правило, първото нещо, което искаме да получим в живота е щастието, което се състои в намирането на любим човек, щастието на майчинството или бащинството, и накрая в здравето.
   Мотивът е това, което подтиква човек да постигне целта си. Той трябва да бъде толкова силен, че нищо да не може да го спира по пътя към постигането на целта. Не бива да се свивате в ъгъла заради предишните си неуспехи, обвинявайки външния си вид или вътрешните си слабости. Необходимо е да се определите цел и да начертаете пътя към нея. За мнозина един велик мотиватор може да бъде филм (има много на подобна тематика). Когато ги гледате, трябва да се изолирате от света и да се потопите напълно в една история, която може да бъде подобна на вашата.

Топ 7 мотивиращи филми

  1. Да почукаш на райските врати(1997)- - Двама млади мъже, Мартин и Руди, страдат от рак в последен стадий, но случайно срещнали се в болницата, се опознават взаимно. Давейки мъката си в текила, новите приятели решават да предприемат едно последно пътуване към морето. Пияни и все още по пижами, двамата открадват първата кола, която се изпречва на пътя им - Мерцедес кабрио модел '60. За лош късмет обаче се оказва, че колата е притежание на банда гангстери, които искат да си я върнат на всяка цена не само заради самата нея, а и заради пистолета, който Мартин открива в жабката.
  2. Гатака (1997)- Футуристичният трилър "Гатака" кани зрителите на пътешествие в едно възможно бъдеще, в което "проектираните хора" (заченати в епруветки) управляват обществото, а генетиката определя бъдещето на всеки индивид. В този свят човек с подходящите генетични заложби може да прави каквото пожелае; но човек с дори лек дефект или само възможност за дефект се превръща в пленник на собствените си биологични клетки. Главната роля във филма изпълнява Итън Хоук. Той е Винсънт Фрийман - младеж, твърдо решен да промени несъвършената си генетична съдба и да осъществи мечтите си. Като момче Винсънт открива, че е различен от по-малкия си брат Антон - заченато в епруветка бебе, което притежава съвършените гени за успешен живот. Докато Антон е силен, висок и има отлично зрение, Винсънт е слаб, болнав и носи очила, които издават генетичното му несъвършенство. Докато Антон непрекъснато печели похвалите, насърчението и възхищението на родителите си, Винсънт само е съжаляван, утешаван и каран да си стои вкъщи. Но няма ген, който може да удържи човешкия дух - и Винсънт открива, че това е ключът към промяната на съдбата му. Когато Винсънт спасява съвършения си по-малък брат от удавяне по средата на едно състезание между тях двамата, той осъзнава, че силата не винаги се крие в тялото.
  3. В какво се превръщат мечтите (1998)- Крис (Робин Уилямс) и Ани (Анабел Шиора) са сродни души, които не биха могли да бъдат по-щастливи. Те имат чудесен брак и две прекрасни деца. Две трагедии обаче преобръщат живота им... След ужасна катастрофа загиват и двете им деца, а години по-късно отново в катастрофа загива и Крис... Крис се събужда в Рая, който е много по-хубав от всичко, което някога си е представял, че е. Оказва се, че след смъртта си човек сам изгражда света в който иска да живее. Крис живее в картините на своята съпруга и е воден от Албърт (Куба Гудинг Дж.) - докторът, който го е покровителствал и в земния живот. Той му помага да види децата си отново. Внезапно обаче Ани решава да се самоубие, мислейки си, че така ще се срещне със семейството си отново. На самоубийците обаче е отредена друга съдба в небесния свят. Жертвайки себе си, Крис ще се опита да спаси своята съпруга...
  4. Филмите като мотиватор за успеха
    Беднякът милионер (2008)- Това е историята на Джамал Малик (Дев Пател), 18 - годишен сирак от бедните квартали на Мумбай, който ще изживее най-вълнуващия ден от живота си.Цялата страна наблюдава неговата игра в индийската версия на телевизонната игра „Стани богат”. Един въпрос го дели от голямата награда - 20 милиона рупии. След края на предаването, полицията го задържа по подозрение за измама. Как дете от улицата би могло да знае толкова много? От отчаяние и за да докаже своята невинност, Джамал разказва за живота си в бедния квартал, в който са израснали двамата с брат му. За техните приключения на улицата, за жестоките сблъсъци с местните банди и за Латика (Фрейда Пинто) - момичето, което е обичал и загубил. Всяка една глава от неговия живот му помога да отговори на въпросите от играта. Всяка част от многопластовата история разкрива къде и как Джамал е научил отговорите на трудните въпроси. Само един въпрос остава загадка: Какво прави този млад човек в "Стани богат" без да има видимо желание за забогатяване? Когато новият ден започне и Джамал се върне в шоуто, за да отговори на последния въпрос, инспекторът и шестте милиона зрители ще разберат отговора.
  5. Дяволът носи Прада (2006)- Светът на модата в Ню Йорк. Жените трябва да са повече от слаби, липсата на прическа може да прекрати нечия кариера, а списание Runway е самата Библия. От години то е ръководено от безскрупулната Миранда Прийстли (Мерил Стрийп), модна икона и безмилостна работохоличка, която помита всичко и всеки, който се изпречи на пътя й. Анди Сакс (Ан Хатауей) току-що е завършила журналистика и мечтае за звездна кариера като писател. Илюзиите й обаче бързо умират при срещата с трудовия пазар в големия град. След дълго търсене и безкрайни интервюта, тя неохотно приема да стане асистентка на главния редактор на модно списание, без да има представа нито кой точно ще е новият й шеф, нито в какво се забърква. Многобройните сблъсъци между невинната и напълно незаинтересуваната от модата Анди и „дяволът” Миранда са неизбежни.
  6. Смело сърце (1995) -Мел Гибсън играе главната роля и режисира епична сага, разказваща за борбата на Шотландия за независимост през XIII век. Съпругата на Уилям Уолъс (Мел Гибсън) е жестоко убита от английски войници. Личното му отмъщение постепенно се превръща в кръстоносен поход срещу Англия целящ да извоюва свободата на народа му, а легендите за невероятната му смелост вдъхновяват шотландците да поведат война срещу английските си потисници. "Смело сърце" разказва една вдъхновяваща история изпълнена със страст, предателство и безмерна смелост - истинско постижение в историята на филмовото изкуство.
  7. Навитакът (2008) Карл Алейн /Джим Кери/ е американец на средна възраст, който води скучен и безцелен живот. Докато един ден не се записва в програма за самоусъвършенстване, основана на една единствена дума - "да". "Да" на всичко и на всеки. Силата на "да"-то променя живота на Карл по невероятен начин. От смотаняк той се превръща в навитак. Но желанието му да се хвърля във всяко предизвикателство се оказва прекалено.
   В този списък за всеки има индивидуален мотиватор. Има много други творения на режисьори, които могат да ви накарат да тръгнете към успеха си. Изборът е ваш.

   Този филми трябва да се гледат самостоятелно у дома. Разбира се, не ги гледайте наведнъж. Един филм е достатъчен за вечерта. Само тогава ще можете да се съсредоточите върху сюжета и да намерите във всеки филм нещо близко и надежда за себе си.

Няма коментари:

Етикети

"О" образни крака "Х" образни крака 20 килограма по малко 5 месеца 7 правила абсцес алергичен шок алергия алкохол алкохолик Амниотична течност амфетамини Анален секс Анафилаксия Анималотерапия Афти афтозен стоматит Бенка Болест на Бюргер болки в корема болки в стомаха бременност видове брадавици вирусен хепатит вредата от алкахола вредата от наркотиците вреди от тютюнопушенето вреди при обработка на храна вундеркинд възпаление на гениталиите при децата въображение въшки гинекомастия глухота говор големина на гърдите голяма нужда гонорея Господар и роб грип гъбички гърне Да намекнем на момче дафинов лист Деца Диария при новороденото диария. диета диетата дизентерия До 3 месец Душевна болка Еротичен масаж Женски бански-съвети жълтеница Жълтеница на новородено за детето за жената за здравето за секса за храната забременяване задъхване запек Затваряне на фонтанелата захранване здравето на косата зелено ако Зеленчуково пюре зеленчуци за децата зъбен камък Зъби зъбна плака изгаряне Измислено другарче измръзване изневяра изпражнения изхождане Имунизации при новородените Имунотерапия кавги какаво може новороденото Какво да ползва ме против горещините при бебето камедони караница между деца Китай Китайски магазин Китайски стоки кифоза Кога ще проговори детето Когато сме сами кокаин кокоши трън компреси крака краста кръводаряване Към 4 месец кърмачка лабиринтит Лазерно лечение лечение на брадавици личен напредък лично израстване логика лордоза Малка нужда маски маструбация Медикаменти при косопад мечти миризма много пот На 12-15 месеца На 5 месец На 6-7месеца На 9-11 месеца наркотици народно лечение несподелена любов новоредно Новородено обезводняване Облитериращ ендартериит облитериращ трамбангиит обработка на храна огън орален секс орална кандидоза оргазъм ориз отказване на цигари отражение върху зъбите отслабване очистване на червата папилом парене при уриниране плодове при децета плодовете и зеленчуците по подмишници подмладяване Ползата от млякото популярна психология портокалова кожа пот потене предпазване от потене прелюбодеяние при какви заболявания се използва медът приготвяне на храна приказки приложна психология принудата да се кръводарява приучване на детето проговаряне промените в организма промили проникване Против горещините пчелен мед първа помощ първа помощ при измръзване Пюре Пюре от картофи Пюрета за бебета от 5 месец разваляне на бюста рак на гърдата симптоми Рак(болест) свършване себорейни секе Секс сексуален акт сексуалните фантазии секцио семейни отношения семки силно изпотяване скандали в къщи сколиоза смучене на пръстите стах от тоалетна степени на измръзване страх от вода страх от тъмно суета сукане съвети съдове за бебета състав на млякото Таблица промили Тегло при жените телевизор температура на новородено торбички под очите Трансплантация на коса три години три месеца Трудно проговаряне туберкулоза ужилване урина ухапване от насекомо фактори за измръзване хероин Хиперхидроза холера храна хранене на новородено хранително отравяне цезарово сечение цистит често уриниране шест причини да му позвъните първа Шише към чаша DealExtreme Online от Китай sex TinyDeal