Напуснете съпруга си и започнете нов живот

   Животът е толкова многостранен, че нищо не се повтаря в него. Изглеждаше, че когато се омъжвахте за любимия човек, ще бъдете щастлива и винаги ще бъдете заедно. Но какво става когато изведнъж  този сладък и грижовен човек се оказва истинско чудовище . Понякога човек се променя  пред очите ви: той започва да ви обижда, да ви упреква за всичко, да крой  интриги, а понякога просто вдига  ръка срещу ви.
Напусни мъжа който те бие   Както знаете, мъжете са известни със  силата си , а жените с издръжливостта си. Не може човек да не се зачуди защо жената е толкова търпелива във връзката си . Ако погледнете статистическите  данни колко жени умират от домашно насилие ,а  в края на краищата всичко това се случва ежедневно а  не е просто случаен момент.
   Положението постепенно се нажежава, отношенията от своя страна угасват и въпреки това решения се вземат обикновено когато е твърде късно. Ако има деца - вие мислете за това как могат без баща, а трябва да се тревожите за тяхното възпитание и морално съзряване. Възможно ли е едно момче да се превърне в нормален човек, когато баща тиранин всеки ден се подиграва на майка му  или само пие? Всичко остава отпечатък в детското съзнание  и дори ако ви се струва, че няма къде да отидете - въпреки всичко ВИЕ трябва да си тръгнете.

Как да напуснем мъжа си , ако няма къде да отиде ...

   През живота си жената попада в  абсолютно различни ситуации, а когато няма роднини, те са доста по трудни за преживяване. Ясно е, че майка  и татко, братя и сестри, едва ли ще откажат да ви  приютят, но не са единствения избор - все още има близки приятели и приятелки, които временно биха могли да ви подслонят, ако искате да напуснете съпруга си.
    Разбира се, не разчитайте на  подкрепата за дълго време (особено ако имате деца), защото всеки човек се нуждае от лично пространство и да го споделя с други, дори близки хора  е трудно. Просто се уговорете, че ще живеете определен брой дни (седмици). Само така  ще продължите добрите си отношения с приятелите си и отново ще  можете да разчитате на тяхната подкрепа в бъдеще.

Не се колебайте да се свържете с държавата и обществените организации. По искане в интернет "КРИЗИСНИ ЦЕНТРОВЕ ЗА ЖЕНИ" ще намерите повече информация за най-близките такива  и техните програми. Там ще ви окажат морална подкрепа и евентуално временен подслон.

   Много жени от провинцията се страхуват, че нямат къде да отидат ако си тръгнат от съпруга , или че няма работа в техния район. Но простете ми, решихте да започнете нов живот! Мисля, че е възможно да стигнете до най-близкия град, където има по  развита икономика. Там ще ви бъде по-лесно с работа и временното пребиваване.
   
Напуснете съпруга си и започнете нов живот
След това трябва да започнете да търсите по постоянно жилище. Преди всичко трябва да се интересувате от наемане на апартаменти, въпреки че можете да се оправите и  с една стая - всичко зависи от това дали има деца с вас. Възможно е в кризисния център да има  и  някоя жена, която иска да сподели с вас паричната тежест от първоначалния наем на жилище.
   Къде да спечелите пари е друг въпрос. Особено трудно ще е за онези жени, които никога не са работили никъде. Но началото на нов живот изисква сериозни усилия. Разбира се в кризисния център ще ви помогнат да намерите нещо като за начало Не се колебайте да  питате  и да търсите сама . Има интернет, вестници и обяви по спирки.
   Накрая, помнете в какво жилище сте живели преди. То е принадлежало само на съпруга или е било съвместен имот? Може би имате право на дял и е време да започнете разделянето на имуществото, за да си осигурите пари за  нов живот.
   Повечето жени, които напускат съпрузите си, обикновено отварят новата  страница в живота си. Те най-вече се страхуват да не останат сами завинаги. Но не е ли самотно да живееш с напълно различен човек, който абсолютно не те разбира и мисли по абсолютно различен начин?  Вярвайте, че светлото бъдеще ви предстои, а възрастта абсолютно не е пречката която ще ви спре  да започнете отначало.

АВТОР: ГАЛЯ

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License