Как да забравим старата любов? Как да се влюбите отново, ако вече сте загубили надежда?


Темата днес е как да забравим старата любов? Как да се отървем от мисълта за несподелена любов. Как да започнете нова връзка без страх- искрено, как да започнете да обичате отново?

"Любовта е сън, но преди да заспиш, се убеди че не си легнал в блато" -Н. Кхозлов   По принцип от блатото, в което сте легнали, не можете мигновено  да бъдете транспортирани на друго място, без първо да се измъкнете от него. Можете да седите на уютния диван и тихо да мечтаете, но все пак си оставате в блатото. За да стигнете до по-доброто място, трябва първо да извадите единия крак, после другият - и най-накрая да излезете. Така че ако ви мъчат стари  и несподелени чувстна не е достатъчно само да страдате и да чакате, докато отминат от само себе си, защото това може да продължи с години. 

Стъпка 1. Какво се случва?


   Трябва да се поучите от своя опит и да разберете че миналото си е просто минало и трябва да си остане в миналото. Нека болката ви ,  способства  вашето  самоусъвършенстване, да ви помогне да  се вгледате в  себе си и да анализирате какво се случва - разберете какво търсите  в даден човек, какво очакате, това заради което сте се разделили, това, което ви липсва.  Просто да си кажете  "Искам любов само от него / нея" е меко казано несериозно. Един писател бе казал:

"Всеки претендира, че е страдал повече от другите"

   През миналия век такава позиция е била единствената истинска стратегия за оцеляване. Бабите и дядовците ни  трябваше да докажат и да покажат, че са голи, гладни, бедни, нещастни. Сега подобно поведение най много да предизвика присмех. Не бива да претендираме че сме достойни за любов, достойни за по-добро отношение , достойни за по добър живот.

Стъпка 2. И какво ще правим?


   Стъпка 2: не само не се преструвайте на жертви, а се стремете всеки нов ден да е с нещо по  добър от предишния. Приемайки себе си, и своите неудачи (това не означава  да се самосъжалявате и  да "оревете" света с проблемите си ), трябва внимателно да се движите напред.

   Грижете се за себе си, а не за някой друг, и ще видите как един ден ще се озовете на ново място , с нов човек, който ще ви изненада.

   Вашето  страдание е причинено от това че вие се съсредоточавате върху един човек и върху това, което той не ви е дал в една връзка, или се съсредоточавате върху миналото - колко е било хубаво с дадения човек   и колко в бъдеще ще ви е лошо без него.

   Много по добре би било да съсредоточите вниманието  върху себе си. Запитайте се: какво да правя сега, какъв е животът ми сега, какъв искам да бъде, какъв човек искам до себе си, какво ще направя по въпроса ( това е връщането на отговорността за живота ви). И въз основа на отговорите  очертайте план за действие - какво правя за себе си. Следвайки плана си вие неизбежно ще стигнете до момента  където "случайно" до вас ще се окаже  правилният и идеален партньор.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License