Как да намекнем на момче че го харесваме или как да поемем инициативата в свой ръце ?

   Битува мнение, че инициативата, каквато и да е, трябва да идва от силната половинка. Но съвременният свят е подреден по такъв начин, че младите мъже не бързат да показват чувствата си, или да показват на  момичето   че го харесва. Има и друго  - не всички момчета са уверени в способностите си, често, поради лични неуспехи , те се страхуват дори повече от представителите на нежния пол.Ако е такъв случая, ще трябва да поемете инициативата в ръцете си -все пак  не сме в 19-ти век когато предприемането на инициативата от  момичетата не е добре приемана и дори - осъждана.
Как да намекнем на момче че го харесваме
   Сега са други времена, и ако сте харесали даден мъж, не е нужно да чакате месеци докато той най после се сети да ви обърне внимание. Още по лошо може след цялото чакане да се окаже че  той не иска да се среща с вас изобщо. Може би е по-добре да се намерите друг? За да разберете какво мисли за тебе момчето, дали изпитва симпатии  към вас, или е по добре да се откажете трябва да използвате някой хитрини. Така стигаме до основния въпрос как да намекна на момчето което ми харесва , и да го направя така че да не изглеждам глупаво и дори отчаяно.


Открита провокация или сладка срамежливост?


   Най-важното е да не тръгнете като валяк напред . Истината може да го изплаши, защото, каквото и да говорим  мъжете  по своето естество си остават ловци и завоеватели. Единственото, което можете  да направите  е с тънки намеци да му съобщите че не сте безразлични към него, но той (или тя) трябва да направи избор или поне да мисли че инициативата идва от него.

  1.    Първото нещо, на което трябва да обърнете  внимание, е неговата среда. Сестри, братя, приятели. Опитайте се да се приближите до тях по някакъв начин. Ако им харесвате, тогава значи сте с  50%  по близо до  успеха. Ако избраникът  не е безразличен към тяхното мнение, със сигурност ще ви обърне внимание. Най-важното е че не е нужно да играете нестандартна роля - бъдете твърде смели, шумни или, обратно, сладки и срамежливи. Бъди себе си. Защото впоследствие когато бъде открита измамата  това може да е края , или най малкото да се   отчуждите. Можете също така да попитате (не открито, разбира се, но все пак, между другото) за вкусовете и предпочитанията на целта. Има ли приятелка, има ли сериозна връзка? Ако не - смело напред и не се страхувайте от нищо.
  2.    Взаимни интереси - младите хора обичат, когато техните  половинки споделят техните  интереси. Ето защо, ако той е  запален от музика, да речем, рок, тогава опитайте да "обичате" тази музика и вие. Това не означава, че трябва да се принуждавате насила и да се приспособявате към необичайни вкусове, просто да бъдете толерантни към избора му и да покажете дори малък интерес. Това не ви струва нищо  и ще бъде приятно за него. Ако той обича спорт, опитайте се и вие да го харесате. Например той обича волейбол и футбол вие  можете да се запишете за фитнес или плуване. Няма значение пълната близост на интересите, просто му покажете , че сте заинтересовани от спорта.
  3.    Външен вид. От момента, в който решихте да "спечелите" сърцето на даден мъж, винаги трябва да сте на "шест", особено на места където той може да се появи. Каквото и да ви казват , момчетата обичат първо с очите и едва тогава обръщат внимание на богатия ви вътрешен свят. Това не означава, че трябва да изпадате в крайности  или да промените косата си - просто винаги трябва да бъдете добре "поддържани" и атрактивни, впрочем вие сами знаете кога външността ви може да предизвика  интерес и кога - не. И все пак, вулгарност в рокля, походка, думи и като цяло - в поведението- плаши. Не бъдете прекалено красиви защото може да ви сметне за недостъпна : опитайте се да бъдете женствени  за да му се прииска да ви докосне, да направи комплимент.
  4.    Ако сте в обща компания, постоянно го изолирайте от общата среда. Поглеждайте го, флиртувайте, поинтересувайте се  как е минал денят му, нещо ново. Леко докосване, сякаш случайно, също  привлича вниманието. Разбира се  не се натрапвайте, правете се малко на недостъпна, леко хладно - помнете, трябва да му покажете че сте свикнала  момчетата да  ви искат. Отначало трябва да проявите малко интерес, да провокирате,за да поиска да ви опознае по-добре.
  5.    Не се страхувайте да помолите за помощ. Между другото,помощта  може да се превърне в началото. Компютърът е счупен, правите се че не  разбирате? Каните го  да го поправи . Ако готвите добре, можете докато ви  помага да му предложите чай и да сервирате  бисквитки собствено производство (не забравяйте да кажете че сте авторът на кулинарния шедьовър). Все пак, пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха и способността ви да готвите няма да навреди.
  6.    Нямаше да сме жени, ако не знаехме как да блъфираме. Дори ако около вас е пълно спокойствие , и имате  малко "фенове", не е необходимо избраният от вас да знае това. Уверете го че сте  търсена и вашето внимание се очаква от другите. Случайно му изпратете  "sms", по погрешка ,все едно е за друг  мъж. Например, "Съжалявам Ваньо, обичам друг" и го изпратете на целта. И тогава веднага напишете опровержение, например "о, извинявай, съжалявам - не е за теб", или се обадете и  малко обърквано му кажете че наистина е грешка. Това  ще го заинтригува и ако той  не е безразличен към вас и поне  малко ревнив  най-накрая може да направи  първата стъпка. Дори  ако открие вашата измама, всичко е наред, това също евентуално би  го провокирало защото момчетата обичат невинна фикция от страна на момичетата.
    Как да намекнем на момче че го харесваме

Как да намекна на момчето което ми харесва - последен опит


   Ако след всички манипулации мъжът не показва признаци на внимание, не трябва да бягате след него, и да се унижавате. Не искате  да разказва  на приятелите си колко е уморен  от вас и как иска да се отърве  възможно най-скоро. Превключете на режим недостъпност, покажете безразличие, бъдете малко отдалечена , разбира се не губете веселие и оптимизъм, опитайте се да забравите за него и да правите нещо друго. Повярвайте ми, ако първоначално е демонстрирал поне малко интерес, това ще го жегне. Кой знае, може би ще започне да ви преследва той   и ще се престраши да направи първата крачка към вашата връзка. А ако не, не се разстройвайте. Той   не е "вашият спътник"  и не ви заслужава. Не забравяйте- въпреки че сега сте сама  вие сте толкова красива  и със сигурност ще бъдете обичани от някой друг. Бъдещето е пред вас.

АВТОР: ГАЛЯ

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License