Как да се отървем от ревността

   Женската ревност  може да бъде изключително вредна за връзката и обикновено  тези които изпитват това усещане, подсъзнателно осъзнават, че няма истинска причина за това.
   Разбира се, може да има и истинска причина, но ако женската ревност възниква без видима причина това означава че въображението на жената  излиза от контрол. Ако жената не се отърве от ревността, тя може да я изяде  отвътре и да доведе до психични разстройства.

 В ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ЗА РЕВНОСТТА БИЛО ДАДЕНО ТАКОВА ОПИСАНИЕ: 
РЕВНОСТ -ТОВА Е СЪСТОЯНИЕ НА СТРАХ , СЪМНЕНИЕ И ЗАВИСТ ОТ РЕАЛНА ИЛИ ВЪОБРАЖАЕМА ЗАПЛАХА 

Как да се отървем от ревността


  •    Признайте си, че  чувствате ревност към любимия. Разбира се това не винаги е лесно да се направи. Осъзнайте, че ревността е чувство на гняв, безпокойство, усещане за малоценност и подозрение. Когато това усещане ви обхване, опитайте се да дишате дълбоко, все едно че изпадате  в паника. Признайте пред себе си, че  чувствате ревност и не позволявайте това усещане да надделее над другите чувства. Издишайте и си представете, че ревнивите чувства заедно с дъха ви напускат тялото.
  •    Запитайте се - защо съм ревнив/а? Защо, точно това чувствате когато партньорът ви отиде на среща с приятелите си. Когато закъснява. Може би постоянно се сравнявате с някого и искате да приличате на друг човек, да се откажете от себе си?  Вземете един лист и напишете върху него въпроса: "Защо ревнувам?" И се опитайте да му отговорите. Може би мислите, че партньорът ви не иска да продължи да бъде с вас? Колкото по-рано разберете защо ревнувате, толкова по-бързо можете да се отървете от ревността.
  •    Учете се  от човека когото ревнувате. Попитай приятелката си с невероятна фигура, какво прави за да я запази. Посъветвайте се с колегите си как са повишени. Задавайте въпроси! Трудно е да се знае нещо, без да се пита.
  •    Направете всичко възможно да се отървете от чувството за малоценност. Погледнете истината, дали правите  достатъчно, за да се отървете от това чувство. Искате да загубите десет килограма или да напишете роман? Престанете да си измисляте  оправдания, защо не можете и просто го направете. Кандидатствайте за курсовете на успелите хора. Ще се научите да погледнете на себе си от другата страна, можете да увеличите самочувствието си. Изпълнете мечтите си ,и в края на деня ще се почувствате по-щастливи, по-уверени и в крайна сметка чувството за ревност към другите ще намалее.
  •    Вярвайте, и се борете с ревността с цялата си сила. В края на краищата, истинската любов е изградена на доверие. Клюки, разпространявани от "приятели", миризмата  на женски парфюм (което в днешно време може и да не е женски) не са добра причина да ревнувате. Може би това е човекът който сте търсили цял живот, а да се разваляте отношенията заради  напразна ревност е меко казано доста глупаво. Говорете с човека. Това е най-лесният начин да се отървете от ревността. Обяснете защо се притеснявате и за това което ви притеснява. Може би той лесно ще разсее всичките ви страхове.
  •    Решете кой сте. Определете какъв човек бихте искали да имате като приятел или партньор. Най-вероятно сте избрали много качества, които той вече има. Сега избройте всички неща, които искате да промените в себе си, включително външен вид, характерни черти. Създайте личен списък и променете себе си.
   Ако си имате работа с патологична ревност, най-добрият вариант е да потърсите професионален съвет. Опитен психолог може да ви помогне да определите причините за ревността си, и да разберете защо и кога това чувство е навлязло в живота ви. Освободете се от това чувство, борете се с ревността, избягвайте семейни кавги, спрете преди да стигнете до точката на отчуждение и да започнете да губите приятели, семейство или любим човек. 

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License