Родилен белег на лицето - деформация или достойнство?

   Много известни актриси успяха да превърнат рождения си белег в "огън", който им помага да направят зашеметяваща кариера и да станат известни по целия свят. Англичаните ги наричат ​​"рожденни знаци" а в културата на различните страни те се възприемат  по различни начини.     Има случаи, когато те са били считани за признак на грозота и предсказатели на големи беди, а а в други случаи за украшение и знак на Бога. Много предсказатели могат да разкажат за съдбата на дадено лице само по рождения му знак, като същевременно отчитат цвета, размера и формата на белега. От друга страна  учените са на напълно различно становище относно   бенките те  са уверени че могат да причинят злокачествени образувания. 

Да се ​​страхувате или не? 

 
Бенки
 Бенките и петната  могат да бъдат по раждането или да се появяват по време на живота, може да има "скитащи" рождени петна които редовно променят мястото си. Учените вярват, че вродените бенки, които не променят формата си или цвета си ,  няма да ви навредят.
Най-безопасни са "плоските" петна, които обикновено са розови или тъмнокафяви на цвят, те няма да ви безпокоят или няма да ви причинят болка, ако случайно ги докоснете. Но трябва да се припомни, че тези белези трябва задължително да бъдат защитени от пряко излагане на слънчева светлина. Когато излизате задължително се уверете  че използвате слънцезащитни продукти и не оставайте много дълго на плажа. 
Трябва да сте по-внимателни с изпъкналите петна, които често се докосват от дрехи, те трябва редовно да се следят за промяна на  формата или цвета си. При забелязване на някакви промени, веднага трябва да потърсите медицинска помощ.
   Ако имате родилен белег главното е да не се притеснявате , това важи особено в случайте когато той е на лицето. Не забравяйте че  той може да ви придаде чар , основното нещо е да не се комплексирате. До комплексиране обикновено довеждат висящи бенки на  гърлото, на носа или на клепача.
   Отстраняването на този малък дефект може да стане в почти всеки салон за красота с помощта на електрокоагулация (използване на ток с висока честота), чрез лазер или  течен азот.
 При деца не бива да забравяте че обикновенно белезите избледняват или напълно изчезват с порастването на детето.
   Също така на кожата могат да се появят папиломи. Папиломите са кожни неоплазми, които имат вирусен произход. Те често се появяват на лицето и приличат на малка брадавица. Ако се свържете с лекар навреме, можете лесно да се отървете от козметичния проблем и да се насладите на гладка и красива кожа.

МОЖЕ ДА ВИ Е ИНТЕРЕСНО: ВИДОВЕ БРАДАВИЦИ

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License