Сексът и здравето

   Какво общо има здравето със секса?
          
Отново подчертавам, аз съм логично мислещ човек и когато ви обясня всичко, ще видите колко важно е здравето за секса.
          
Можем да се влюбим с разума, с чувствата или с душата си. Когато участва разумът, вие наблюдавате някого и си мислите, че това, което виждате, ви харесва: ослепителна усмивка, крака, предизвикващи фурор, великолепни очи, невероятна фигура. Мисълта ви трескаво работи и вие решавате да проследите тази личност. После се задействат и чувствата: те ви подтикват да се запознаете с лицето, привлякло вниманието ви. А със сърцето си усещате, че това може би е липсващата половина от вас самите, която сте търсили ревностно толкова дълго време.
          
Но всички тези мисли, чувства и стремления не могат да съществуват и да бъдат задоволени без тяло. Без тялото си вие не сте способни да мислите, да чувствате и да изпитвате желания. Тялото ви е органът, инструментът, чрез който намират израз всички тези неща. Вашето тяло е истински храм божи, макар че повечето от нас едва ли го възприемат в религиозен смисъл.
          
Мнозинството от нас така злоупотребяват с телата си, че е цяло чудо как те все още функционират.
          
Не случайно разсъдъкът ни понякога е замъглен - вените и артериите ни са така задръстени от опиати, никотин и алкохол, че кислородът трудно си пробива път до мозъците ни; е, как тогава да мислим ясно? Човешкият мозък много прилича на компютър. И когато тялото ви е пренапрегнато или потопено в дълбока депресия, компютърът увисва, блокира. И вие преставате да мислите ясно.
          
Същото е и с чувствата. Ако нервите ви са опънати до краен предел, не е възможно да бъдете любящ човек. Не че не искате да сте очарователни, грижовни и преизпълнени с нежност, но буквално не можете.
          
Когато сте напрегнати и притеснени, удряте децата си, крещите на съпруга или съпругата си. Не искате да го правите, но просто не можете да се сдържите. А когато сте потиснати, сигурно не ви е до целувки и милувки. Навярно умът ви е зает с това как да се справите със самите себе си.


          
И така, тяло, което не е здраво, не може да бъде любящо. Но обратното с положителност е вярно. Едно истински здраво тяло лесно може да е любящо.
          
Сексът е нормална функция на организма подобно на яденето, пиенето, движението и съня. Когато сте болен, нито ви се яде, нито ви се пие, нямате желание да се разхождате н сигурно не спите добре. Разбира се, не ви е и до секс.
          
Когато сте под въздействието на каквито и да е опиати или възбужащи вещества (кокаин, марихуана, алкохол, цигари, кафе. Чай и т. Н.) Обикновено можете да се храните и пиете, макар и не пълноценно. Можете да ходите, но походката ви не е гъвкава, спите, но сънят ви е неспокоен. Но наркотиците почти винаги пречат на сексуалния ви живот.
          
Сексът е един от най-точните барометри на здравето. Това се отнася както за мъжете, така и за жените. Ако един човек е заклет пушач (пък дори и умерен), това нарушава функциите на половите му органи. При сексуално желание половите органи (съответно пенисът и клиторът) се наливат с кръв и именно това ни възбужда.Пушенето стеснява вените - и артериите, по-специално тези на половите органи, и те не могат да се оросяват пълноценно. Това е импотентността - член, до който не достига прилив на кръв, не може да еректира.
          
Злоупотребата с алкохол пък намалява съдържанието в тялото на В-витамините, които поддържат нервната система в добра форма и ни правят спокойни и чувствени. Първите няколко минути алкохолът създава у нас илюзията за приятно чувство, но после, когато действието му отслабне, той поражда напрежение и ние се люшкаме между пристъпи на депресия и тревога, а тези състояния не са благоприятни за любовта и секса. Наистина, алкохолът е способен да прогони от нас всяка мисъл или желание за любене.
          
Ефектът от кафето е идентичен. То повдига тонуса временно, после рязко го смъква и изпитвате потребност от втора чаша, от трета, докато накрая тялото. ви стане пренапрегнато, а любовта и сексът са последните неща, които ви интересуват. Така е и с останалите дроги: кокаин, марихуана и т. н. Всичко се повтаря.
          
Разбира се, прекомерното пушене и пиене (както при мъжете, така и при жените) уврежда и много други части на тялото като белите дробове, черния дроб, сърцето, кожата и т. н., но истинският (и най-бързият) барометър за нанесената вреда си остава сексуалният ни живот. Никотинът свива кръвоносните съдове (наистина ги прави много по-тесни), а както вече казах, разширяването на кръвоносните съдове води до ерекция при мъжете и до сексуална възбуда при жените. А вдишаният въглероден окис намалява нивото на кислорода в кръвта, както и производството на хормони.
          
Когато някой е върл пушач, капацитетът иа белите му дробове рязко намалява, което от своя страна рязко понижава издръжливостта му по време на полов акт. Опитайте само. Вижте какво ще стане, ако откажете пушенето за един месец. Не претърпи ли сексуалният ви живот значителен възход (имам предвид потентността ви), винаги можете да се върнете към цигарите. Знам, че е трудно да се откаже човек, но щом съч успявал, мисля, че и всеки друг би могъл.
          
Една от хубавите страни на живота е, че в повечето случаи не всичко е безвъзвратно загубено. Обикновено съществува надежда, че нещо може да бъде спасено. Да вземем за пример тютюнопушенето. Престане ли човек да пуши, само за няколко месеца тялото му изцяло ще се прочисти от натрупаните в него катран, никотин и какви ли не отрови. Белите ви дробове ще се възстановят до състоянието, в което са били, преди да пропушите, само няколко месеца след като спрете.
          
Алкохолизмът е резултат от недостиг на хранителни вещества в организма (особено на В-витамини) и тъй като телата ни са недохранени, жадуваме за алкохолно питие, а това увеличава още повече липсата на хранителни вещества, ставаме все по-недохранени, нуждаем се от все повече напитки и т. н., и т. н. Това особено се проявява във времето на икономическа криза.
          
Първото нещо, което трябва да направят мъжете, желаещи да станат суперлюбовници, е да посягат по-рядко към чашката, да забравят изобщо за пушенето и да започнат да тренират прекрасните си тела, привеждайки ги отново във форма. Джогингът е извънредно подходящ за начало, дори и ако бягате на място в спалнята си. Като се убедите колко добре ви се отразява, може би ще продължите с тичане и навън.Знам, че има и такива мъже, които прекаляват с тютюна и алкохола, и въпреки това органите им функционират нормално. Но повярвайте ми, те са изключение. И половата им мощ няма (не може) да трае вечно. Тези мъже стартират в живота с по-добра форма, отколкото повечето от нас, затова на никотина и алкохола им е нужно малк повечко време, докато упражнят пагубния си ефект. Но рано или късно това се случва
          
И както за мъжете е от голямо значени да са в превъзходна физическа форма, за да бъдат страхотни любовници, така е важно и за жените. Клиторът всъщност е миниатюрен пенис и ако жената натъпче тялото си с разни отрови, клиторът й ще реагира по същия начин като мъжкия член: ще й бъде трудно, ако не и невъзможно, да го поддържа възбуден и ще изгуби желание секс.
          
Запомнете, невъзможно е да поддържат ерекция, ако тялото ви не е здраво. Това й е въпрос на психика. Не можете да поискате или да наложите на пениса си да се втвър ди. Това не е емоционален проблем, когато някоя нова и вълнуваща партньорка ще ви стимулира и членът ви автоматично ще еректира. Ако злоупотребявате с тялото си, товарейки го с алкохол, цигари и други опиати, проблемът е физически. Пенисът ви не ще може да се вкорави, докато не променят стила на живот и не се погрижите за своето здраве.
          
Възвърнете ли си веднъж добрата физическа форма, изострят ли се сетивата (което неминуемо ще стане, когато тялото ви е активирано), облагородят ли се чувствата ви с прилива на любов във вашия живот, ще усетите как живителни струи нахлуват във физическата, духовната и емоционалната ви същност. Върховният израз на тази жизнена сила е сексът - вълнуващият, сладостен, приятен и възбуждащ полов живот. Той е само един от начините да получите удовлетворение от себе си, но е върховният.
          
Големият стимул за секса е любовта. Когато тя струи от всяка частица на тялото ви, изпълва всяка ваша мисъл и съпътства всяко ваше увлечение, тогава разбирате зя какво си струва да се живее.
          
Постарайте се да станете здрави и аз ви обещавам, че ще се почувствате по-добре от всякога.
          
Хората така са свикнали със състоянието на тревога и напрежение, че го смятат за естествено. Мислят, че това е начинът, по който би трябвало да се чувстват. Едва когато се отърсят от напрежението и безпокойството, те осъзнават колко ужасно са се чувствали и колко противоестествено е всичко това.
          
Когато тялото ви е в суперкондиция, вие започвате да мислите по-ясно и ще откриете, че притесненията ви ще изчезнат. Ще останете изненадани колко ще се подобрят личните ви контакти. Хората ще ви намират по-спокойни и по-мили, защото, когато нервите ви са отпуснати, няма да крещите на децата си, да сритвате котката или да влизате в сражения с партньора си.
          
Първата стъпка е да се освободите от физическото напрежение.
          
Ако сте истинска развалина с десетте чаши кафе (най-малко) и пакета цигари (най-малко) на ден и толкова други "сладкиши", че не знам как изобщо оживяте, камо ли как функционира организмът ви, сигурно сте напрегната и неспокойна между чести пристъпи на депресия. Спите ужасно, сънувайки кошмари, а на следващия ден всичко се повтаря отново.
          
Замислете се! Ще рухнете физически, машинката просто ще откаже да действа.
          
Вероятно ви липсват витамини ... Няма да се спирам какво да направите, за да компенсирате тази липса. Има прекалено много издадени книги по този въпрос.
          
Всяко тяло е специфично и има индиви дуални потребности. Не се нуждаем от ед накво количество витамини. Ето каква е минималната доза. Някои от вас се нуждаят от минималната доза, други, навярно от повече, но аз ще ви кажа как да разберете дали сте на правилен път.
          
Дневен минимум - дозите са за възрастен човек !!!• Витамин А - 25 000 единици• Всички витамини от група В• Витамин С - 3000 милиграма• Витамин Д - 3000 единици• Витамин Е ~ 400 единици• Доломит - 1300 милиграма (10 таблетки или една равна ч л прах..)• Други минерали
          
Да започнем с витамин А. Той е особено важен за хубавата кожа - предотвратява и лекува кожни възпаления. Освен това прави косата лъскава, подобрява дневното и особено нощното зрение, стимулира растежа на клетките и заздравява устойчивостта ка организма срещу инфекции.
          
Витамин А и витамин Е имат комбинирано действие и трябва да се приемат заедно, тъй като без витамин Е витамин А се разрушава от кислорода. Витамин А се съдържа в зелените и жълтите зеленчуци, както и в кайсиите.
          
Витамините от В-група са В1, В2, В6 В12, В16, В17, биотин, фолиева киселина, иноситол, ниацин, пантеонова киселина и параминобензолатите. Всички витамини от В-група са водоразтворими и не могат да се натрупват в организма. Те са синергетични, което означава, че един или няколко заедно създават потребност от останалите.
          
Витамин С е аскорбинова киселина. Ако започнете да кихате или усетите, че настивате, увеличте дозата на 50 000 мг, ако трябва дори до 100 000 милиграма дневно; това обикновено побеждава вируса оше в зародиш. Витамин С е фантастичен, но трябва да пиете големи количества от него (винаги с много течности). Ако гълтате редовно витамин С и въпреки това настивате, тогава дозата е недостатъчна. Продължете да приемате витамин С в голямо количество най-малко още един ден, след като сте се почувствали по-добре (а обикновено започвате да се чувствате по-добре веднага щом увеличите дозата), защото ако прекъснете твърде рано, микробите ще започнат да се размножават отново.
          
Ако венците ви кървят или получавате лесно синини по тялото си, това са сигнали, че ви липсва витамин С. Ако пък никога не пипвате настинка или грип, то навярно се нуждаете от по-малка доза в сравнение с останалите хора и тогава 3000 или 4000 милиграма на-ден ще ви бъдат достатъчни. Витамин С е водоразтворим и не може да се натрупа в организма. Всеки излишък се отмива и тъканите на тялото трябва да се насищат с него всеки ден. И отново повтарям, не забравяйте да пиете много течности, поемайки големи количества витамин С. Използвайте тялото си като барометър: ако се чувствате великолепно и не настивате, нито прихващате вируси, тогава 3000 милиграма на ден ви стигат. Ако пък се разболявате лесно, то се нуждаете от повече.
          
Витамин Д е познат като "слънчевия" витамин и помага на тялото да абсорбира и задържа калций. Без витамин Д много калций се губи. Той не се съдържа в изобилие в храните, затова редица хора изпитват огромен недостиг от него и се чудят защо са толкова нервни. Витамин Д не може да се абсорбира без мазнина, затова го вземайте след храна с висока масленост. Подобно на витамин А и витамин Д може да бъде токсичен, но само при предозиране.
          
Витамин Е е окислител и помага на всички телесни мускули, понижавайки нуждата им от кислород. С повече кислород на сърцето не му се налага да работи толкова усилено. Витамин Е понякога е наричан и сексуалният витамин, защото спомага за производството на пълноценни полови хормони. Витамин Е обогатява с кислород и мозъка, затова се използва за лечение на деца със забавено умствено развитие.
          
Ако страдате от високо кръвно налягане, предлагам ви да започнете много предпазливо със 100 единици витамин Е. След като сте приемали останалите витамини, станали сте по-здрави и кръвното ви се е понижило, тогава увеличете дозата на 400 единици. Другите би трябвало да започнат с 800, или с 400 единици, ако искат да бъде постепенно, като стигнат до 800.
          
Доломитът съдържа калций и магнезий - две съставки, изключително важни за нервите. Има го на таблетки и на прах. Една чаена лъжичка прах в млякото или сока (може и във вода, но е безвкусно) отговаря на десет хапчета, а десет хапчета почти съответстват на калция, съдържащ се в 1/4 литър мляко. Ако сте изложени на стрес (а кой е предпазен в днешно време), приемайте най-малко 10 таблетки на ден (или една чаена лъжичка прах, разтворен в течност). Доломитът е великолепен естествен транквилант. Той, е жизнено важен за по-възрастните хора, които често не получават достатъчно калций и чиито кости са станали крехки и шуплести. Препаратът не само ще заздрави костите им и ще ги предпази от чупене, но ще успокои и разклатените нерви.
          
Осъзнаете ли веднъж тялото си и вслушвате ли се в неговите сигнали, ще откликвате все по-успешно на потребностите му, ще знаете какво да му дадете и от какво да го лишите. А опознаете ли своята природа и започне ли тялото ви наистина да се чувства здраво, ще вникнете по-добре и в психическата и емоционалната си същност. Това лежи в основата на щастието, защото, когато действително познавате себе си, можете да се отървете от негативните явления и да култивирате положителните. Тогава ще започнете да се харесвате и животът ви ще стане по-вълнуващ и по-приятен.
          
Витамините не са диета, те са начин на живот. Превръщат се във всекидневен навик, като миенето на зъбите. Всичко, което влагате в организма си, само по себе си е причина и ще породи съответния ефект - понякога той ще бъде незабавен (като изчезването на главоболието, киселините, пъпките), а друг път - дългосрочен (като при травма, язва или инфаркт) , Но ако злоупотребявате с прекрасното си тяло (а то ще бъде наистина такова, когато положите грижи за него), то не можете да го обвинявате, ако започне да запада.
          
Най-хубавото е, че никога не е прекалено късно да се промените. Дори и да сте правили грешки години наред, сега можете да започнете нов начин на живот, който ще ви помогне да станете по-здрави и по-щастливи.


Няма коментари:

Етикети

"О" образни крака "Х" образни крака 20 килограма по малко 5 месеца 7 правила абсцес алергичен шок алергия алкохол алкохолик Амниотична течност амфетамини Анален секс Анафилаксия Анималотерапия Афти афтозен стоматит Бенка Болест на Бюргер болки в корема болки в стомаха бременност видове брадавици вирусен хепатит вредата от алкахола вредата от наркотиците вреди от тютюнопушенето вреди при обработка на храна вундеркинд възпаление на гениталиите при децата въображение въшки гинекомастия глухота говор големина на гърдите голяма нужда гонорея Господар и роб грип гъбички гърне Да намекнем на момче дафинов лист Деца Диария при новороденото диария. диета диетата дизентерия До 3 месец Душевна болка Еротичен масаж Женски бански-съвети жълтеница Жълтеница на новородено за детето за жената за здравето за секса за храната забременяване задъхване запек Затваряне на фонтанелата захранване здравето на косата зелено ако Зеленчуково пюре зеленчуци за децата зъбен камък Зъби зъбна плака изгаряне Измислено другарче измръзване изневяра изпражнения изхождане Имунизации при новородените Имунотерапия кавги какаво може новороденото Какво да ползва ме против горещините при бебето камедони караница между деца Китай Китайски магазин Китайски стоки кифоза Кога ще проговори детето Когато сме сами кокаин кокоши трън компреси крака краста кръводаряване Към 4 месец кърмачка лабиринтит Лазерно лечение лечение на брадавици личен напредък лично израстване логика лордоза Малка нужда маски маструбация Медикаменти при косопад мечти миризма много пот На 12-15 месеца На 5 месец На 6-7месеца На 9-11 месеца наркотици народно лечение несподелена любов новоредно Новородено обезводняване Облитериращ ендартериит облитериращ трамбангиит обработка на храна огън орален секс орална кандидоза оргазъм ориз отказване на цигари отражение върху зъбите отслабване очистване на червата папилом парене при уриниране плодове при децета плодовете и зеленчуците по подмишници подмладяване Ползата от млякото популярна психология портокалова кожа пот потене предпазване от потене прелюбодеяние при какви заболявания се използва медът приготвяне на храна приказки приложна психология принудата да се кръводарява приучване на детето проговаряне промените в организма промили проникване Против горещините пчелен мед първа помощ първа помощ при измръзване Пюре Пюре от картофи Пюрета за бебета от 5 месец разваляне на бюста рак на гърдата симптоми Рак(болест) свършване себорейни секе Секс сексуален акт сексуалните фантазии секцио семейни отношения семки силно изпотяване скандали в къщи сколиоза смучене на пръстите стах от тоалетна степени на измръзване страх от вода страх от тъмно суета сукане съвети съдове за бебета състав на млякото Таблица промили Тегло при жените телевизор температура на новородено торбички под очите Трансплантация на коса три години три месеца Трудно проговаряне туберкулоза ужилване урина ухапване от насекомо фактори за измръзване хероин Хиперхидроза холера храна хранене на новородено хранително отравяне цезарово сечение цистит често уриниране шест причини да му позвъните първа Шише към чаша DealExtreme Online от Китай sex TinyDeal