Как да премахнете зъбния камък?

зъбен камък
    Много хора имат проблеми  като плътна плака по зъбите, лош цвят, който освен козметичен проблем носят и сериозна  заплаха за всички околните тъкани. Помислете върху  темата - как да се премахне зъбния камък.

Отстраняване на зъбна плака с ултразвук

   Тези, които вече са се настроили за ултразвуково почистване на  зъбите от  плака, трябва да обърнат внимание на квалификацията на лекаря, който ще е изпълнител на процедурата. По-добре е , ако той е опитен зъболекар, защото на лекаря ще трябва да умее да работи правилно с  устройството / скалер/. Колебанията на това устройство съчетано с  с неправилното му използване  могат да доведат до сериозни проблеми/лющене на зъбния емайл/.

   По време на процедурата, има подаване  на малки количества течност за работата на устройството и същевременно  това внася чувство за  приятно охлаждане на зъбите. 

   В края на лечението все още остават малки фрагменти от камък по зъбите, този слой също трябва да бъде коригирана чрез специално полиране с четка.

   Правилното приложение на  ултразвуковото устройство гарантира безвредна процедура. Ако техникта с ултразвукова е перпендикулярна на обработваните зъби, има опасност от нараняване на емайла.

   При  свалянето на  зъбен камък при пациенти които вече имат фасети, пломби, коронки,  има  опасност от унищожаване им.

   Много зъболекари знаят как да отстраняват зъбен камък чрез прилагане на ултразвукови инструменти, но не всеки лекар е в състояние да достигне до недостъпните места точно до  венците. Най-добрите експерти ще извършат всички сложни операции, без проблеми, което  се дължи се на обширните им  знания , добре оборудвано работно място и богатия им опит.

За кого тази процедура е противопоказна?

   За съжаление, не всички хора могат да се подложат на отстраняване на  зъбен камък с ултразвук. Списък на случаите, когато подобна интервенция  е неприемлива:

  •      ТОРС.
  •      Аритмията.
  •      Бронхит в хронична форма.
  •      Астма.
  •      Ортопедични импланти или структури, вградени в тялото.
  •      Свръхчувствителни зъби.
  •      Хората с  ХИВ, туберкулоза, хепатит.
  •      В самото начало на бременността, особено през първото тримесечие.


Отстраняване на зъбен камък

Как да отстраняванете  зъбен камък: при зъболекаря  или у дома?

Премахване на зъбен камък дома

   Да не говорим за популярността на темата за домашното лечение, този въпрос е бил широко дискутиран в интернет, което предлага множество различни рецепти.

    Разбира се, в някои случаи, можете да го направите без посещение в кабинета на зъболекаря. Ако имате малко плака, трябва да използвате специална паста за зъби, съдържаща абразивни. Не е подходяща всяка паста с етикет "избелваща", а именно тези пасти на който пише  RDA 120.

   Ефектът от  избелващата паста е тясно свързан с навиците на конкретно лице, дали  си мие зъбите след хранене, използва ли конци за почистване на зъбите, количеството на плаката. Ще трябва да се обърне внимание и на правилното миене.

   Всички хора който се  надяват  на чудо трябва да разберат, че е невъзможно да се отстрани  зъбен камък само чрез народни средства. Трябва да се има предвид , че зъбен камък означава слой с висока плътност, съдържащ минерализирани  калциеви соли.  Някои домашни средства унищожават зъбния камък, но брутално нараняват зъбте /сода бикарбонат/и околните тъкани. В най-добрия случай , тези рецепти просто ще са  неефективни. Често тези методи са предлагани от  интернет потребители, които нямат представа за здравето на зъбите и за ефектите на тези вещества.

   Професионалните средства за  унищожаване на зъбен камък са  неопасни за емайла, такива като пирофосфати, бромелаин, полидон.

   Производителите на  пасти за зъби знаят как да отстранявате зъбен камък у дома. Като най подходящи пасти могат да се  посочат  продаваните  под марката «PRESIDENT» и маркирани «White Plus». Подобни е и пастата   «Lacalut» маркирана като «White».

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License