Благоприятни дни за зачеване на дете


   Някои двойки смятат, че един разговор би било достатъчно, за да се решат да заченат дете и това е достатъчно. За други,  този процес изисква много усилия, търпение и малко късмет.
оплождане

Нека да започнем с факта, че при средно-статистически здравата жена менструалния цикъл тече в продължение на 1 месец и процеса на овулация е част от  този цикъл. По време на този цикъл жената отделя една яйцеклетка която узрява, и след това ако я достигне сперматозоид от мъжа се осъществява оплождането. Това е процесът на зачатие.

Жените, които наистина искат да забременеят, трябва да следват определени правила и да изберат най-благоприятните дни за зачеване в зависимост от менструалния си цикъл.

  •     Най-важното в процеса на зачеването е  моментът на овулация. Какво е това? Овулацията е времето, когато яйчниците произвеждат зряла, готова за оплождане яйцеклетката. Обикновено овулацията е редовна   и е придружена от редица различни признаци,  по които можете да я определите.

   Овулация e процесът на пукане на доминантен фоликул и освобождаването на яйцеклетката от него. Овулацията е в много кратък период от време – максимум 12-24 часа. По това време женския хормон естроген  достигна максимално ниво на концентрация в тялото, който стимулира повишаване  нивата на лутеинизиращия хормон (LH). Това е в овулация!  •     Четири или пет дни преди овулацията и първия или втория ден, след нея е най благоприятното време за постигане на целта. През този период има максимални шансове за зачеване. Жените, който желаят да забременеят, трябва да бъдат подготвени по въпросите на овулацията и менструалния цикъл. Като се започне от 28-дневен цикъл, овулацията обикновено настъпва на  14 ден след началото на цикъла. Ако вашият цикъл е  на 34 дни,  овулацията трябва да очакваме около 20 ден. В допълнение, преди началото на овулацията, може да забележите, вагинален секрет (слуз), което предполага някои хормонални промени. Всички тези признаци ще ви кажат по кое време да бъдете с вашия партньор, за да имате най  голям шанс за  създаването на  дете.  •     Да останеш здрав и щастлив - това е основната ви цел е да се постигне тази цел. Доказано е, че стресът по време на секс, намалява шансовете за забременяване и има отрицателно въздействие върху процеса на зачеване. Жената трябва да се насладите пълноценно на процеса. 

  •   След като сперматозоидите  навлязат в тялото на  жената, те започват да се движи през фалопиевите тръби в търсене на яйцеклетката. Когато  се срещнат  започва процеса на оплождане.  Сперматозоидите остават живи в продължение на 4-5 дни, и  в тези дни, вие имате максимален шанс за зачеване.

  •     Жените трябва да бъдат здрави. Често най-различни заболявания действат като бариери в процеса на зачеването. Правилната диета и физическа активност е от съществено значение за здравето на всяка жена.

  •     Някои експерти смятат, че положението по време на секс може да повлияе на резултата. Мисионерската поза, когато мъжът отгоре се счита за най-подходящ. Тя осигурява дълбоко проникване, което дава на сперматозоидите по-добър шанс за оплождане. В същото време жена може да повдигне бедрата да се осигури максимална пространство в шийката на матката. От друга страна когато една жена е отгоре  има опасност от изтичане на спермата, което значително намалява шансовете за забременяване.

Не се притеснявайте, ако не можете веднага да забременете. Според статистиката, при 60% от двойките  бременността настъпва в рамките на 6 месеца, а при останалите 40% в рамките на една година след започването на сексуален живот без контрацептиви.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License