Защо мъжете отказват секс

   Вие сте чували твърдението, че мъжете искат секс постоянно. В действителност това е често срещано погрешно схващане.Оказва се, че за разлика от преобладаващите стереотипи, мъжете отказват да правят секс по-често, отколкото  жените. Според проучването 28% от мъжете и 18 % от анкетираните жени признават, че те се опитват да избегнат съпружеските си задължения в спалнята. Причини за отказа на мъжкия пол, понякога са по-дълбоки от просто главоболие или стрес.

  Проучването показа, че една трета от мъжете не искат да правят секс с жените си, защото те не ги харесват повече. Те предпочитат да не го обсъждат в името на семейството и децата.

Десет-често срещаните причини за отказа  на мъжкия пол от секс.


1.Лекарствени препарати

  Антидепресанти и антихипертензивни средства (лекарства, които регулират кръвното налягане) често са виновници за намалена сексуална активност. Приемането на тези лекарства може да доведе до сексуална дисфункция при мъжете.

2.Страх от интимност

   Някои мъже изграждат отношенията си, ставайки партньор на нивото на брат. Общуването заема толкова много място във връзката, че близостта се възприема като излишна. Може би е трудно да си представим, че в общуването има достатъчно интимност , но много сексолози твърдят че това е много често срещана причина за намаление на сексуално желание при двойките.

3.Недостатъчно сън.

   Когато човек е млад  (под 30 години) често е възможно  заради нуждата от секс да потисне желанието  си за сън (същото е вярно в случаите на появата на нови романтични отношения). Но с течение на времето, тези фактори губят значение и желанието да прекарат нощта в прегръдките на Морфей става много съблазнително.

4. Хормоналния  фон

   Най-важния физиологичен симулант на сексуалното желание при мъжете е тестостерона. В случая на самостоятелно откриване на ниско либидо, много мъже погрешно си правят кръвно изследване за общ тестостерон. Това не е много удачно т.к. самия свободен тестостерон, нама особено значение за сексуалния живот. В допълнение, твърде много пролактин и ГСПГ (глобулин свързващ половите хормони) може да потисне желанието  за интимност. Ето защо, в случай на предполагаеми причини от хормонално естество, трябва да се направи кръвен тест за (по ред на важност): свободен тестостерон, пролактин, SHBG и общ тестостерон.

5.Стрес

   Стресът е с много форми и може да се дължи на финансовите трудности, болест, проблеми в работата. Разбира се, има много източници на стрес, но за щастие на всички тези проблеми са временни.

6.Въпрос на  идентичност

   Когато човек се чувства  несигурен от своята роля в живота, желанието му за секс може да избледнее. Понякога това може да бъде придружено от продължителна депресия. Такива състояния могат да се появят при мъже  когато има проблеми в работата, ако член на семейството е в предсмъртно състояние, разочаровани са  от това в което вярват, тяхната сексуална ориентация.

7.Маструбация

   Много двойки сега заместват секса с мастурбация. Това стана особено актуално с появата на интернет. Много хора не търсят начини за визуална сексуална стимулация в списания, видео а просто включват компютъра. Мастурбация естествено намалява  сексуалните  желания. За много двойки по света, тя се е превърнала в истински проблем.

8. Неудовлетвореност от сексуалния живот

Някои хора се отвращават от секса заради  партньор си. Често това се дължи на конкретни неща: поведението на партньора по време на полов акт, неудовлетвореност от тялото му, както и незаслужена критика. Възможна причина може да бъде и че мъжките сексуални желания не са изпълнени, или мъжът се страхува да говори за тях, или партньорката  не иска да изпълнява неговите фантазии. В този случай, мъжът обикновено  казва, че има твърде много работа.

9.Разногласия между партньорите

  Когато е налице несъгласие между  двойката, много мъже избягват секса. Някои мъже наказват техните спътници с отказа от секс, но за други това не е въпрос на наказание, те просто не  изпитват  желание.

10.Полови проблеми

   Много мъже, които имат еректилна дисфункция или твърде бързо еякулират (ако въобще  се случи) ще избягват да правят секс с партньора си. Вместо да направят нов опит ,или да потърсят помощта на специалист, те предпочитат да се въздържат от секс напълно.

   Ако получите отказ за секс, изберете оптимален начин да продължите напред, при всички случаи без да  прибягвате до критика, омаловажаване и унижение на неговата мъжественост. Въоръжени с информацията и ако се наложи с помощта на професионалист, този проблем може да бъде значително подобрен, а в много случаи и решен завинаги.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License