Изневяра на съпруга: до останете или да си отидете?

   При сключване на  брак почти всяка двойка си дава  обет за вярност (има и изключения). Но какво става ако изведнъж установите, че за мъжа ви това не значи нищо. Няма значение каква е изневярата: една нощ или продължителна връзка. Резултатът е винаги един - действията му всяват страх във вас, съмнение, недоверие, пораждат гняв и болка.

   Крайният резултат зависи от вас. Дали това означава край на връзката и брака? Ще приемете ли това негативно преживяване, или може да се поучите от него и да продължите напред, затова трябва  да бъдете силен и непоколебим човек?

Първоначално, вие трябва да изпълните следните стъпки:


Поплачете. Плачът е здравословна реакция. Но вие не трябва да плаче, да се самосъжалявте-това е абсолютно безполезно.

Кажи на мъжа как се чувствате. Само в разговора, не използвайте думата "Ти", "Ти ме предаде, ти се възползва от мен, ти не ме обичаш." Такива негативни емоции не водят до положителни резултати.

Говорете за себе си - "Аз": "Чувствам се изоставена, боли ме, аз чувствам че ти не ме обичаш." Тези емоции са честни и дават пълната дълбочина на болката която изпитвате.

Контролирайте поведението си. Хвърлянето на съдове, ругатните могат само да влошат проблема и в резултат да обезверят  съпруга ви. Сега той ще ви  обвини,"виждаш ли какъв неуравновесен и неразумен човек сте".

Не трябва да отвръщате  на удара. В случай на прелюбодеяние, отмъстителна тактика, като ваша афера, ще доведат до провал. Тя напротив ще помогне на  неверника  да смекчи вината си и ще е потвърждение, на неговото мнение че не е извършил нищо погрешно.

Да преживееш измяна и да изберете начина, по който ще продължите напред ще ви помогнат собствените  отговори на следните въпроси:


Има ли вярност?

Чувството  на предателство се получава само от факта, че той е правил секс с друга жена. Тук всичко е  преплетени в една топка - той ви е излъгал, стъпкал е чувствата ви и  е унищожил вашето доверие. Заедно тези неща могат от веднъж да съсипят връзката ви и брак ви. В допълнение, вашата работа е да разбера защо това се е случило - то често е свързано с предварително съществуващи проблеми в отношенията.

Развод?

Понякога една жена научавайки за измяната, не намери сили да  възстанови отношенията и и остава естествения и единствен избор - да си тръгне. В същото време, можете да го помолите да си тръгне  и дори да останете приятели с него. Това е особено важно, ако имате деца заедно.

Поправете разбитите отношения?

Да си отидете е лесно, по-трудно е да останете. Ако чувствате, че бракът е по-важен от неговото предателство, се опитайте да възстановите връзката. Ако мъжът наистина е готови да "рестартира" отношенията, искрено се покае и ви моли за прошка, това означава, че все още сте му много скъпа. Не е излишно в този случай да се обърнете към семеен психолог, който ще помогне за успокояване на душата ви  и  установяването на нови отношения на доверие помежду ви.

Помислете главата или сърцето?

Децата наистина значително усложняват избора на жената. Важно за вас да изберете това, от което имате нужда те, разбира се  това не винаги означава да изберете брака. Постоянните кавги и упреци непоносимата домашна обстановка, не е особено подходящо за детето. Оставете ги зад себе си,  (ще бъде трудно в началото) но чак след като се види, че разделянето е най-добрият начин за излизане от ситуацията.

Така че, какво да правя?

Решението какво да се направи - това е вашият личен избор. Няма правилен или грешен ход. Всяка жена решава според конкретната ситуация.

Ако  съпругът ве е изменил само веднъж и искрено се покаива, може да сте в състояние да му простите. Ако това не е изолиран случай, и не е  с едно момиче, и дори ако съпругът иска прошка- малко вероятно е да е в състояние да промени своите навици и характер. Решете! Но трябва да се направи избора сами, изборът който е породен от вашите чувства, а не този, който идва под натиск отвън ( от съветите на вашите приятели или роднини).

И накрая, ето ви статистика за мъжките изневери  което е може би  ще ви направи малко по-спокойно и ще ви помогне да разберете по-добре противоположния пол:

  • Мъжете изневеряват  по-често, отколкото  жените. Смята се, че 50% от мъжете поне веднъж изменят на своята съпруга.
  • Мъжете често се възползват от услугите на проститутки.
  • Колкото повече печели, толкова по-вероятно е че той изневерява на жена си.
  • Като правило, мъжете изневеряват с по млади жени.
  • Измяната мъжете често оправдават с липсата на секс в брака.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License