Бременност- Как да кажа на родителите?

   Не всяко момиче подскача от радост когато  гинеколога каже: "Вие сте бременна." Ситуацията може да бъде всякаква: сега е сама, може би е тинейджър с мечти за бъдещето. Не всичко зависи от нас, както се казва: "Божите пътища са неведоми."

   И на кого ще трябва да съобщите, ако не на родителите? Само те могат да разберат състоянието ви, да вземат от болката ви и да ви успокоят. Но как да им кажете за бременността, ако се страхувате че в отговор ще чуете осъждане и упрек? Разбира се, това е стресиращо за вас, но да скриете новините просто няма да как стане.А колкото по рано говорите с тях, толкова по-добре.

Тази статия обяснява как да се подготвите за този разговор и как да го проведете.

Подготовка за разговор с родителите


   Без значение колко сте близка с родителите си, ще трябва да бъдете подготвени за всяка ситуация. Едно нещо е, когато те знаят, че правите секс, и се отнасят към това нормално, и друг когато те са стари пуритани и вярват че сексът извън брака е греховен.

   Повечето родители са все още някъде по средата. Те могат да се придържат към либерални възгледи, но все пак ще бъдат шокирани от това, че малкото им момиче, вече прави секс. И дори ако те са знаели за това, ще бъдат разочаровани и загрижени за бъдещето и.

   Личността   на родителите също е важна, при едни е малко по-лесно  да се говори когато те са в добро настроение, с други  когато те се намират в лека депресия. Най-трудната част са тези е  прекалена емоционалност, при тях е най голяма вероятността  да се чуят писъци и да се види плач.

   Но въпреки това, те са родители, и повечето от тях във всяка ситуация, ще подкрепят  децата си, колкото и да са  разстроени и ядосани след разговора. Някои може да реагират пресилено  на вашата история,и гневно да изразят недоволството си. В този случай, може би е по-добре да стоите временно по настрана, например в стаята си. 

   Не винаги от първия път, можете да научите за чувствата, бушуващи в баща ви и майка ви. Някои отшумяват за определено време- докато осмислят информацията. Други веднага показват реакцията си, казвайки, че ще помислят върху въпроса. Някои ще се вслушат и ще покажат съпричастност към вашата ситуация. Други, действени ще поемат инициативата и ще се опитат да ви кажат, как да действате в тази ситуация.

   Помислете за това, как родителите ви ще реагират в подобна ситуация? Опитайте се да си го представите, но не забравяйте, че не можете да сте сигурни. Въпреки това, тези съвети ще ви подготвят за един евентуален разговор.

Разговор


   Първо, вие трябва да намерите подходящите думи. Например кажете: "Трудно е да се каже, но днес  научих, че съм бременна." Дайте на родителите си известно време да помислят върху това. Бъдете готови да се справите със всяка реакция. Може би те ще се ядосат, ще крещят, ще давят наставления, ще задават невероятно количество въпроси.

   Например, ако баща ви или майка ви  започне да плаче, трябва по някакъв начин да отклони разговора в продуктивна посока. Никакви сълзи от вас, просто спокоен и равен глас.

   Много родители не се ядосват. Тинейджърките понякога са изненадани, когато след такива новини родители им просто ги подкрепят. Вие също трябва да подкрепите семейството си обяснявайки им, че вие разбирате тяхната гледна точка и  споделяте чувствата им. Кажете нещо от рода на "Знам, че не искахте това за мен" или "Аз знам, че не е това, което сте очаквали от мен." Такъв диалог ще им помогне- те ще  започнат да се отнасят с по-голямо разбиране. Говорете от сърце, фалшът в  глас само ще увеличи напрежението.

   Дайте на родителите си да говорят. Не ги прекъсвайте, когато те се опитват да изразят чувствата си.

   Кажете им, че вие ​​също така сте  разочарована от себе си, но само ако наистина го чувствате, "Мамо, татко, аз знам, че ви разочаровах. Знам, че сте разстроени Много ме е срам. "

   "Страх ме е и не знам как ще се справя сама.  "- тези думи ще предизвикат родителските чувства да изригнат.

   Не се притеснявайте, ако не винаги може да изрази чувствата си с думи. Това изисква определена зрялост и житейски опит. Защо не се опитаме да представите всичките си чувствата първо  на хартия?

   Понякога най-добрият съвет е да посетите лекар или психолог, за да се подготвите за този важен разговор. Те наистина може да ви дадат морална и физическа подкрепа за следващата стъпка.

Какво да правите след това


   Понякога един разговор е съвсем достатъчен. В следващите няколко месеца, вероятно ще изпитате различни чувства: шок и недоумение, болка и безпокойство, тъга и гняв.

   Настроението ви може да се променя всеки ден, и от тази безпътица може да се измъкнете с помощта на любимите си хора. Трябва да говорите с тях за своите чувства, страхове и болки.

   Не забравяйте, че трудностите сближават хората и  засилват връзката им. Така  че не чакайте, защото само  у дома можете да намерите любов, подкрепа, прошка, и оптимизъм за бъдещето.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License