Болки в корема

   Нерядко към четиригодишната възраст детето се оплаква от болки в корема веднага след ядене. Най-често това „боли ме“ се забравя след няколко минути. Трябва, когато сяда да яде, да бъде спокойно и отпуснато. Избягвайте, колкото е възможно, поводите за „сцени“ по време на яденето. Премахнете също радиото и телевизията, причинители на напрежение и вълнения. Най-накрая оставете на детето известно време за да си отдъхне между разходката, по време на която може би се е изморило, и момента, в който сяда да се храни.
   Съвсем различна е коремната болка, която детето (независимо от възрастта) изпитва внезапно, особено ако тя е съпътствувана от повръщане, смущения в червата (диария, запек), от температура.
   Причините за болки в корема у децата са многобройни, но опасно е, ако не се разпознае причина, която може да налага спешна операция: (апендицит, херния ...). Ако детето се чувствува зле, накарайте го да легне. Ако оплакванията продължат повече от половин или един час, не се двоумете да потърсите лекар. 

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License