Голям корем при дете във възрастта на прохождането или преди 3 години.

  До 4 години, а често и повече, детето нормално е хипотонично (меко) и коремната му мускулатура е слаба. Затова на тази възраст често се среща издут корем, понякога с изпъкнал пъп. Като израства, мускулите на детето се стабилизират и то по-добре се държи в изправено положение. Дотогава:

  1.   Намалете брашнените храни и нишестетата в храната на детето;
  2.   Карайте го да прави една малка коремна гимнастика: легнало по гръб да натиска с крака вашите ръце, които са поставени върху долната част на ходилото;
  3.   Вземете му колело с три колела, ако е на възраст да може да го кара.
  4.   Най-после подсигурете му достатъчно слънце и въздух.
  5.   Ако издутият корем е придружен от аномалии в изпражненията (запек или пък с изобилни и чести изхождания), със смущения в растежа, може да се отнася до сериозни болести. Говорете за това с лекар.


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License