Прохождане - съвети

   На възрастта на прохождането се предлагат най-различни проходилкилки, бънджита и чиято цел  е да подготвят ходенето. Какво трябва да знаем за тях? Две неща:

  1. Не може да учим детето да ходи. То има една чудесна инструкторка—природата. То ще проходи, когато му дойде времето. Следователно никакви съоражения не ще накарат детето ви да проходи по-рано. Някои родители се се опитват много рано да накарат детето си да ходи. Това е погрешно. 
  2. Ако едно дете се остави право твърде дълго време, дори и седалището му да бъде подкрепяно, гръбначният му стълб може да се умори.

   Няма да кажа, че всички проходилки и други съоръжения трябва да бъдат отречени. Ако ви е приятно, или проходилката забавлява детето, предложете му я. Но тогава изберете такава, която нито принуждава детето да се разкрачва, нито пък му стяга бедрата. И не го оставяйте дълго време право в нея. Накрая трябва да знаете, че всяко насилване преди осем-или деветмесечна възраст на детето е много опасно.Добро средство за детето да се упражнява в ходене е да го оставите да бута количка или подходящ стол . А ето и един трик. Когато детето ви се научи да ходи, дръжте го ту за едната, ту за другата ръка, за да  не се умори ръката му.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License