Затластяване при децата

   Детето може да е много дебело, защото яде много. Рядко родителите се съгласяват с това. В действителност съставът на храната в повечето случаи е нормален. Но родителите забравят да пресметнат в калории количеството намазани филийки, изядени на' закуска, в 10 часа, при следобедната закуска..., бонбоните, бисквитите, сладкишите и сладоледа, хапнати междувременно. Захарите, брашнените храни, нишестетата — това предизвиква затлъстяване.
 
http://nehtataotjivota.blogspot.com/
 Естествено роля играе и наследствеността. Има цели семейства дебели хора. Но често в тези семейства много се яде. Във връзка с това в наше време се изтъква вредата от едно обилно хранене в първите месеци. Излишъкът от тегло при кърмачето без съмнение е причина за затлъстяването у детето и юношата. 
   Случаите на затлъстяване поради смущения в жлезите с вътрешна секреция са редки. Затова не се изненадвайте, ако лекарят насочи прегледа, въпросите и най-сетне лечението към излишното хранене, преди да търси друго. Както при възрастните, и даже в по-голяма степен, хранителният режим е основата на лечение на затлъстяването у децата, но се изисква точно и продължително лекарско наблюдение. Успехът винаги отговаря на положените усилия.
   Често затлъстяването е в резултат на психически причини и тогава към лекарското лечение и наблюдение е необходимо да се потърси помощ и от психолог.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License