Гениталии (възпаление на гениталиите при децата)

    Забелезвате, че детето често посяга с ръка към гениталии. Ако е момченце, препуциумът е  зачервен и подут, понякога  полепнал с капчица гной: фимозата  благоприятелства за това състояние; при малките момиченца големите срамни устни  могат да бъдат зачервени и възпалени  и понякога да има  изобилно  течение.
     В  двата случая първото лечение се състой в това  да се избягва мацерация, като премахнете   специално много тесните  дрехи   или  такива, които   не  могат  да се  проветряват добре,  например  от  пластмаса   или каучук.  Подмивания на дупенцето  със сапун често са  достатъчни, за да оздравее. В противен случай  не  отлагайте  да   потърсите  лекарски съвет.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License