Изпотяване при децата.

Детето ми много се поти. Това лош признак ли е?   Може би го завивате прекалено много.
Лош признак е по две причини:първо, защото изпотеното дете по - лесно се простудява. Тялото му се къпе във влага, ако се открие тази влага се охлажда и то преминава рязко от горещо към студено. Лошо е също, защото детето, което е привикнало да бъде  много завито, не си изработва реакция  против студа и става по изнежено. Все пак има деца, които се изпотяват повече от другите. Това е въпрос на консултация.

Какво се прави, когато дете  с температура се поти?

  1.  Не се безпокойте, това е начин на естествена защита и един от най - ефикасните.
  2.  Преоблечете  го  и  го  подсушете, да не настъпи след изпотяването рязко изстудяване.Но има предпазни мерки .
  3.  Дайте му допълнителни течности / освен шишенце с мляко - подсладена вода, ако е кърмаче; вода с плодов сок, ако е по - голямо/. Това има голямо значение, най вече за бебето /съществува опасност  от обезводняване.
Предпазни мерки при изпотяване.Когато температурата спадне, детето се изпотява. трябва да го преоблечете, като внимавате да не изтийне. Преди да му сложите чиста пижама или нощница, набързо го изтрийте и го подсушете.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License