Напикаване при децата

   Напикаването в същност означава, че детето  не може  да  контролира  пикочния  си  мехур. При всяко дете  свикването с чистотата  идва в различна възраст. Някой се научават  да си  казват твърде ранно, други  - по - бавно.Но при всички случаи за напикаване  може   да  се говори   след 5 - 6 годишна възраст.  Същата възраст важи  и  за наакването (отсъствие  на контрол  над ануса).
   Различаваме първично напикаване - когато детето още не е свикнало  да си казва, и вторично при други случаи.
   След като се убеди, че в пикочните  пътища няма никакво заболяване(увреждане), лекарят ще потърси  причината  в психологически аспект.  И в тази насока ще води лечението. Препоръчват се различни методи за свикване да се контролира пикочният мехур. И резултатите от тях при различните случаи са много разнообразни.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!






 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License