Треперене при новороденото

   Някои бебета треперят  всеки път , когато ги  събличат или ги къпят, т.е. когато са изложени на относителен хлад, или пък в краят на деня, когато са изморени  и т. н.. Тъй като нервната система на бебето още не е усъвършенствувана, и най малките вълнения (при по големите деца те са без значение) могат да предизвикат прекалено силни "отговори" (ответи): рязко  трепване, разперване на ръчичките, треперене на брадичката, треперене .... Всичко това е нормално и ще изчезне скоро.
   При по - голямото  дете. Не са редки случаите, когато детето запазва своите  реакции  на треперене в отделни моменти:когато е превъзбудено,когато се опитва да повтори някаква игра или жест , а не успява . Не се тревожете помагайте му спокойно.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License