Миопатия

   Миопатията е термин за заболяванията на мускулите. Миопатията представлява прогресивна  мускулна дистрофия. Това е заболяване на мускулните влакна, чието прогресивно дегенериране достига до атрофия  и предизвиква отслабване и нарастваща неспособност за движение. В най - честите случай миопатията е семейна болес, която засяга най - вече момчетата / едно към четири от всички родени деца в семеиството/. Началото на болестта се отбелязва към 4 -5 годишна възраст на детето. Белезите, който привличат вниманието са:

  •  трудно повдигане на клепача;
  •  наличие на надебелели палци.

   Причината за тази болест  в миналото са били неизвестни. Клинично проучване  течащо в момента в Националният здравен институт  на САЩ  цели откриването гените причинители на рядкото дегенерирано мускулно заболяване. В момента няма адекватно лечение за тази болест а само методи позволяващи да се забави развитието й.  Посредством   тест може да се открие при новороденото.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License