Слух при децата

   Забавянето на говорът би трябвало да привлече вашето внимание. При дете на 2, 2 и половина години, което още не говори, редно е най - напред  запитаме: добре ли чува.
До неотдавна  се  изкачваше  възрастта 5 години, за да се търси и лекува липсата на слух,  или да се постави слухов апарат. Днес новите методи:

  • ориентировъчни  реакции,
  • ауропалпебрален рефлекс,
  • игрива  аудометрия
   При най - малкото съмнение,  че  вашето  дете не чува  добре,  трябва  да го прегледа специалист аудиолог.
   Глухотата не е рядко явление  при детето. Като последиците от нея са затруднява  развитието  на говора. Трудно може да се открие  при много малко дете. И  дори може да остане неразпозната. В такъв случай може да се допусне общо закъсняване  на умственото развитие, а  всъщност интелигентността е съвсем нормално. При най - малкото съмнение детето трябва да бъде прегледано от специалисти, които ще приложат методи,свързани с възрастта му.  и ще установят глухотата.
Неотдавна бяха въведени тестове, които позволяват да  се установи още в първите седмици на живот наличието на глухота. Това ранно откриване на глухотата от известно времесе прилага в родилните домове.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License