Апетитът при новородените и при децата.

   Липсата  на апетит, когато е много подчертана, се нарича анорексия. 
Анорексията е безапетитие. Когато детето престава да яде известно време и когато след внимателен лекарски преглед се уверете, че няма никакво органично заболяване и ако общото му състояние е добро, следва да има някакви затруднения  от психически характер. Тогава казва ме, че детето има анорексия  на психическа основа. 
   Прекалено голям апетит -случва се и това да има деца, лакоми и гладни като това често бива и наследствено. Така израстват и дебелите бебета.
   При кърмачетата  голямят апетит не  е обезпокояващ, но за да не изпадаме в крайност, трябва да си припомним, че доброто  здраве не е въпрос на тегло  и че дебелото бебе може да стане дебело дете, после дебел юноша (с всички неудобства, които произтичат от това).
   Ако твърде големият апетит е съпътстващ с не добър общ вид на детето/слабо/, трябва да помислим за глисти и по -специално за тения. Възможно е също да има диабет, най - вече ако в семейството има други случай на подобно заболяване.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License