Подсичане

   Доста майки считат, че зачервеното дупенце /подсичането/ е белег на обилното хранене. Това не е истина. Зачервяването  е  следствие на лоша хигиена или на поникване на зъбките.
Потта, урината, с която се  напоени памперсите, също причиняват зачервяване на дупенцето. Понякога кожата в тазавите  гънки и между половината на дупето  е зачервена, напукана, сълзяща  и детето пищи, когато се изхожда по нужда. Друг път се появяват на дупето големи червени пъпки, понякога в центъра тези пъпки са вдлъбнати.  Често се появяват при поникване на зъбките. Тези зачервявания преминават за една седмица, като вземете следните мерки:

  •  почиствате с мокри кърпички или измивате седалището с вода;
  • намазвате червенината с крем "Здраве" , "Бочко" , "Судокрем" и др. видове кремеве предзначени за бебета.
  • слагате нов  памперс
   Всичко  това ще намерите в аптеката или в магазините за детски стоки. Ако може излагайте на въздух и слънце дупенцето на детето . ето една малка хитрост за подсечено  задниче: след като го подмиете, подсушавайте го със сешоар  за коса. Ако подсичането продължи повече от една седмица потърсете лекар. 

   Важна препоръка не сменяте непрекъснато млеката. Често когато бебето получи някакво храносмилателно  смущение  или не  наддава  достатъчно   по тяхно мнение , майката се изкушава да смени млякото без мнението  на лекарят. Искат от аптекарят мляко, с което да заменят досегашното.Това е погрешно.Рядко се случва обикновено използманото  млякото да не понася на детето.Заменянето на едно млякото води до второ, а след това и до трето. Защото смущението, вероятно  непредизвикано от първото мляко, продължава и  с второто ,  и  с третото. Преди всичко трябва да се потърси причината на храносмилателното смущение. Детето може да повръща  просто защото  е  смукало много  бързо,  или от това че е прехранено 
- да има диария.  

Вижте също: Подсичане - продължение>>>

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License