Други видове месо

З а е ш к о т о    месо става много по - вкусно, ако му прибавиш подправка и го шпиковаме  и намажем  с горчица  или ако го  сложим в мазнина. Печем във фурна. От кръката, дреболиите и главата  приготвяме  фрикасе или рагу.
М е с о т о  от   д и в е ч  оставяме няколко дни  да отлежи  или го накисваме  няколко дни в марината. Добре е в нея да сложим  1/4л. олио , черен пипер  на зърна, бахар  и дафинов  лист. Преди готвенето изваждаме месото, отстраняваме сухожилията и начукваме, а гъбите и бутовете шпиковеме  по възможност. От малките пърченца месо може да направим гулаш или рагу.
Младите птици печем, а старите варим. Бралерите имат нежно, крехко  месо, така че приготвянето им е бързо.
Г ъ с к и т е   намазваме отвътре и отвън със  сол  и черен пипер, напълваме с няколко ябълки и зашиваме. Тлъстата гъска  задушаваме в тенджера с капак в 1/2 - 3/4 л. вода.За да се отстрани мазнината, по време  на задушаването  набождаме с вилицата кожата  по най - тлъстите места. След това изваждаме  гъската  и печем в тавичката, като я заливаме с получената  от нея мазнина.Малко преди да я извадим, намазваме  със солена вода, за да стане кожата хрупкава. Соса  от печеното и течността  от задушаването обазмасляваме и сгъстяваме.
П а т и ц и т е  проготвяме  по същият начин. Сърцето, дроба  и воденичката  нарязваме на дребно и смесваме с накълцането месо, с което ще пълним патицата.Плънката е вкусна  топла  и студена.
П у й к и т е  обикновено имат сухо месо. Всеки бут има 7 сухожилия, който трябва да отделим, докато месото е сурово. Бутовете на голямата пуйка отделяме от тялото, сваряваме  леко, а след това печем с останалото месо.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License