Младежки пъпки

   Това е особен проблем вълнуващ както момчетата, така и момичетата  съпровождащ пубертета.  Обикновено младежките пъпки са съпроводени и с черни точки, защото няма младежки пъпки без черни точки.
   Младежките пъпки се проявяват при младежи с мазна кожа и разширени пори, в които се образуват черни точки в космено-мастните торбички. Микробите съдържащи се в тези торбички спомагат възпаляването и се образуват червени гнойни възелчета. Тези възълчета нарастват в дълбочина и образуват сивочерни възли който нагнояват и се пробиват, като остават след себе си белези.Общия  вид на лицето допълнително се загрозява от навика да се изстискват и разкъсват с нокти тези пъпки. Обезобразяването и усложненията обикновено се дължат на именно това неправилно почистване.
   Някои факти за младежките пъпки:
 -Младежките пъпки обикновено се появяват по лицето , но може да се появят и по гърдите и гърбът.
 -Въпреки че започват през пубертета могат до продължат до 40 годишна възраст.
 -Младежки пъпки се получават от храносмилателни смущения, особено от хроничен запек.
 -Младежките пъпки се появяват много по често при нечистоплътни хора.
-Прекомерното приемане на алкохол, кафе, лютиви и солени храни, предразполага към образуването им.
-Продължителни заболявания, както физическата и психическата преумора също са предразполагащи
   Лечение:
Лечението е строго индивидуално, предписано от лекар. Благоприятно влияе има облъчването на слънце. Своевременно почистване на черните точки за да не се образуват младежки пъпки.  Ежедневно измиване на лицето със сапун и топла вода.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License