Умора на кърмачето


Когато кърмачето  е било будно  необикновено дълго време, възбудено е  от чужди  хора или непознато  място , от игри  с родителите, то може да реагира, като става  нервно и раздразнително. Вместо  да заспива по - лесно , то заспива по трудно. Ако родителя или непознатите започне да го успокояват с повече игри, говорене или друсане, положението може де се влоши.
Някой малки бебета като че ли така се устроени,че  никога  не могат  спокойно да заспят . Те трябва да поплачат. Някой от тях направо пищят. След това постепенно  или изведнъж плачът стихва  и те заспиват. Ако вашето бебе плаче на края на всеки период, когато  е будно  и след като е  нахранено, приемете, че е уморено  и го служете да си легне. Ако се наложи, оставете го да плаче 15 до 30 минути.Някои бебета заспиват  по - бързо, ако се оставят  в креватчето и в крайна сметка  трябва да се стремите  към това. Други преуморени кърмачета се успокояват по  - бързо  при леко движение - с люлеене в количката, или като се държат  за ръце и се разхождат спокойно, за предпочитане в затъмнена  стая. Съветвам ви от време на време , когато необичайно  много пищи, да разхождате бебето (или да го люлеете) ,  но не и да го приспивате  редовно по този начин. То може да започне да разчита   на  това и винаги да иска да го приспиват. На вас рано или късно това ще ви дотегне.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License