Температура при децата

  
http://nehtataotjivota.blogspot.com/2013/04/blog-post_24.html

 Нормалната температура при детето е от 36,5°C сутринта да 37,5°C вечерта. При натоварване температурата на детето може да достигне до 37,8 °C. При ректално измерване температурата не трябва да надвишава 37,2 °C. Нормално  температурата на децата се покачва по бързо и обикновенно е по висока от тази на възрастните. Трябва да се отбележи че температура от 38°C , която се задържа продължително е много по опасна от моментно измерена температура от 40°C.  По опасна е и тмпературата при деца до 2 години т.к. може да доведе до гърч.Причината за повишаване на температурата е че оргънизмът се защитава от някъкво нападение/микроб, вирус/.Разбира се причината може и да е много по травиална- да е предизвикана от претопляне, от обезводняване дори и от самото мляко/ твърде концентрирано/. В най общ план температурата обикновено е първия признак за някакво неразположение. Трябва да се вземе в предвид че ако детето има апетит   и е в добро общо състояние няма нужда от притеснения.
Кога трябва да се потърси лекарска помощ обезателно:
 1.При температура над 39 °C
 2.При   много    слабо   повишение на    температурата  над 37°C   сутринта и 38   вечерта, продължаващо няколко поредни дни.
 3.Ако детето е болно и вдигне температура/ възможно е да настъпва някакво усложнение/
 4.След като лекарят е предписал някакво лечение и след 3-4 дни няма подобрение
 5.При т.н. обърната температура/по висока сутрин 37,5°C и по ниска вечер 37°C/. Причината е че това обикновено е признак за скрита хрема.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License