Против горещините

Какво  да ползва ме против горещините при бебето


        Охлаждаща баня за бебето : често даване на биберон с  прясна  хладка  вода - ако няма нужда да си пийне , то ще откаже. Да не се сменя млякото - освен по лекарско предписание - докато траят горещините. Избягвайте памперсите и по често го подсушавайте.
      
     За по големичкото дете : хладки душове и питиета. Децата имат малък резерв вода. Избягвайте тежките ястия: сосове и колбаси.  Прясната риба  и сиренето са за предпочитане пред месото. Много добри са суровите храни. Да се избягват обувките и дрехите от изкуствена материя. За предпочитане е памукът, който по - добре попива потта.
Сменете часът на разходките , за да използвате свежия  въздух. Но внимавайте особено в планината  - при внезапно захлаждане  в края на деня. Избягвайте шумат ,  струпване на много хора (сборове  и панаири) , защото горещината изморява  и  е важно да се избягват  допълнителните  причини  за  умора.

       Все пак не бива да се изолира детето от слънцето  т.к. то има нужда от него.Без слънце костите не се втвърдяват,защото им липсва калции което пък води до рахит. През лятото детето трябва да се излага на слънце , но това трябва да става на сутрешно или вечерно слънце и задължително да се поставя нещо на главата на детето. Излагането трябва да става постепенно , като се започне с ходилата и прасците и се завърши с гръбчето и гърдите.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License