Грижа за бебешката кожа

Как да се грижим  за чувствителната бебешка кожа?


 
 
                 При новороденото трябва да се използват неутрални сапуни, който не са ароматизирани. Нанасят се в много малко количество с ръце или много мека и деликатна гъба. При по - суха и бебешка кожа може да се използва  олио, което освен измиващо  вещество, съдържа и подхранващи кожата масла.
Зонато на пелените , подмишниците, ръцете, около носа , устата и ушите трябва да се поччистват по няколко пъти на ден, т.к. те са най - чувствителни и по - лесно се подават на дразнения. Прекаляването със сапун и високата температура на водата, или продължението на самото къпане  са все фактори , който допринасят за изсушаването на бебешката кожа. Най - подходящата температура за водата е температурата на човешкото тяло, а имено 37 градуса, а самото къпане да не трае повече от 5 - 10 минути. Пет - десет минути са напълно достатъчни.
При избор на шампоан ,  най - важното услвие е съставките му по никакъв начин да не дразнят очите на бебето. Той трябва да съдържа pH подобно на това на сълзите.
Кожата на бебето трябва да е добре хидратирана .
Винаги след баня подсушавайте добре  кожата на бебето . 
На деликатните места   нанасете хидратиращ крем или лосион, специално предзначени за бебета.
Подходящите продукти за след баня съдържат глицерин , пантелнол - това са вещества, който спомагат много за поддържането на добре хидратирана  кожа.
При нанасунето на каквито и да е продукти много внивавайте със зоната на пелените, защото
там най - често се получават раздразнения на кожата. 


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License