Анорексия при детето

                              Какво е анорексията- казано най общо това е безапетитие, на психическа основа.Обикновено се проявява при тинейджърите, но е възможно да се появи и в много по ранна възраст. След като се направят всички изследвания, и се установи че няма физически заболявания, а детето отказва да се храни имаме анорексия.Ако щом види че му носят храна детето започва да размахва ръце , да плаче, и се опитва всячески да се измъкне имаме анорексия. Причината е че то не може да се изкаже и прибягва до единствения достъпен за него начин -отказва да яде. Обикновено това състояние се проявява  между 8 месеца и 2 години, защото именно тогава детето има скок  в апетита , а и открива че може да упражнява влияние върху родителите си.

Прочетете още>>

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License