Смяна на памперс

                         Скъпи майки трябва да знаете как се сменят  памперси при новороденото:

   Първо нежно придържане на бебето. Сложете новороденото върху масичката  или плота за повиване, като придържате главата и раменете му с едната си ръка и гърбът му с другата ръка.

   Второ внимателно съблечете детето т.к. малкото бебе цапа по около 6 - 7 пелени на ден. Добре е да обличаме новороденото с по удобни  за целта дрешки - такива , чието закопчаване е между крачетата, за да не се налага до го събличате изцяло. След като съблечете бебето, разкопчайте лепенките на пелената за еднократна употреба и с чистата част на пелената  почистете остатъците от изпражненията по кожата. проверете добре дали  и по дрешките не са се изцапали, ако е така го преоблечете изцяло. Внимавайте да не го простудите докато сменяте памперса му, затова когато то е напълно голичко, може да го покриете с памучна кърпа.

   Трето почистете старателно зоната на пелените с мокри кърпички . Винаги почиствайте и извивайте зоната на гениталите отпред - назад , което особено важна при момиченцета. Някой родители използват сешоар, за да подсушат внимателно кожните гънки без да предизвикват дразнене по кожата.

   Четвърто използвайте защитни кремове или лосиони  при всека сменяне на памперсите. През деня слагате по тънък слоя , а през нощта по плътен слой..

   Пето уверете се , че държите и обръщате новороденото  правилно ,  докато сменяте памперса. Не повдигайте  бебето , кота го хващате за крачетата - това е опасно за ставите му, вместо това го завъртете на една страна. Като придържайте гръбчето му с една ръка .

   Шесто сложете чист памперс, за еднократна употреба. Закрепете я , като залепите  лепенката внимателно. внимавайте да не го притискайте и да не затрудните свободните му движения. Много е важно да използвате правилният размер  памперс. Ако пъпчето му все още не е паднало е добре то да стой открито., затова е възможно да се наложи да подгънете памперса преди да го залепите.

   Седмо старайте се при смяната на памперса да гледате вашето бебе в очите и да му говорите непрекъснато, докато сменяте памперса. биха ви  били от помощ и някой играчки, като например любимата дрънкалка.

   Осмо  бебето вече е готово да бъде облечено отново . Уверете се, че дрешките са подходящи за температурата на средата. Имайте предвид , че бебето има по - малко подкожни мазнини, която да ги поддържа добре затоплени. Една забележка бебето Ви ще се чуства по - комфортно, ако махнете всички етикети от дрешките, който могат да раздразнят кожата му.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Скъпи приятели, ако сайта ви е бил полезен и сте открили това което търсите, ще се радваме да подпомогнете за развитието му чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да сме я заслужили!


 
Нещата от живота от Илия Петков е лицнзиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License